Iso akvaario

Iso akvaario

Marika kyselikin tämän akvaarion kokoa, joten tässä infoa jättiakvaariostamme. 🙂

Pituutta 220cm, korkeus 75cm ja leveys 75cm. Tilavuus siis noin 1200 litraa. Ja se on tuon Villen pappan aikaisen uima-altaan päässä. Jakaa tavallaan olohuoneen ja allashuoneen kahtia.

Asukkaina tässä akvaariossa on tällä hetkellä:

 • 2 niilinhaukea
 • 2 papukaijakirjoahventa (Pierre ja Pascal)
 • 2 sinikirjoahventa
 • koruripsimonni
 • helmiripsimonni
 • purjepleko
 • partamonni
 • okamonni

Tähän porukkaan ollaan hankkimassa jokunen isohko kala, kunhan sopivia tyyppejä jossain vastaan tulee. Niilinhauet määräävät mitä kaloja akvaarioon voi laittaa. Tai siis ne syövät liian pienet. Ihme kun toinen noista sinikirjoahvenista on vielä elossa, kun se on aika pienikokoinen yksilö.

Alla olevaa kuvaa klikkaamalla pieni video kaloista. Videolla esiintyy ekana pienempi niilinhauki, sitten sinikirjoahvenet ja lopuksi papukaijakirjoahvenet, jotka ovat tänään kaivaneet kuoppaa ison juurakon eteen. Mitä lie mielessä kun ovat kaivelleet. 🙂

5 Responses »

 1. Heii, todella kiva kun laitoit tänne oikein juttua lisää tästä upeudesta 🙂 Niin kaunis, niin kaunis. Tuollaistahan voisi tuijotella ihan ikuisuuksiin, kokonaisuus on niin käsittämättömän upea 🙂

  Mä en paljonkaan tiedä akvaarioista, mutta olen kuullut sellaisen jutun, että mitä isompi akvaario niin sitä helpompi olisi hoitaa, pitääköhän tämä paikkansa? Kirjoitit ainakin tuosta siivousvälistä, se taitaa olla aina sitä useammin mitä pienempi akvaario on, vai olenko käsittänyt aivan väärin?

 2. Tuota akvaariota ja kalojen touhuja on kyllä kiva katsella 🙂

  Oikeassa olet, mitä isompi akvaario, sitä helpompi sitä on hoitaa. Iso hoitaa itse itseään. Toi on siis hyvin helppo tapaus vaikka se harvoin tehtävä huolto sitten viekin melkein koko päivän aikaa.

 3. Hei Miia!! Onko sinulla vielä Papukaijakirjoahvenia? Meillä on neljä – 2 keltaista ja 2 oranssia, ja pariskunta ”Papu” ja ”Kaija” ovat parasta-aikaa kutupuuhissa (kaivoivat ison kuopan jonne laskevat nyt munia!) Kirjoitan sinulle kysyäkseni onko sinulla kokemusta moisesta ja onko sinun kalat onnistuneet tekemään poikasia?? Ja olisiko vinkkiä mitä meidän nyt pitäisi tehdä…?! Meidän allas on 250 litraa ja siellä on melko ”sekalainen seurakunta” kaloja…mm.keltabarbi- ja kongontetraparvet, 4 miekkapyrstöä, 3 leväbarbia, keltanuoliaisia, kaksi n.10cm kiinanmonnia, yksi n.20cm isopurjepleko, yksi n.8cm käkimonni sekä muutamia muita pienempiä monneja ja monnisia. Mietimme täällä lähinnä sitä että pitäisikö meidän nyt pikaisesti perustaa uusi allas jonne yritettäis siirtää edes osa kudusta turvaan ettei muut kalat söisi niitä…?! Tai kenties kelluvaan poikasaltaaseen samaan akvaarioon…? Joten jos sinulla – tai jollain muulla blogisi lukijalla – on jotain vinkkejä tai neuvoja niin mielellään otetaan vastaan! 🙂 Kiitos jo etukäteen! 🙂

  • Heippa, papukaijat kuolivat jo kauan sitten. Ne kutivat useamman kerran, mutta aina se kutu meni niin kuin homeeseen. Piti itsekin sitä kutua koittaa siirtää jonnekin muualle, mutta eipä tullut koskaan sitä tehtyä. Voisihan sitä kokeilla että mikä tapa ehkä toimisi. En oikein paremmin osaa neuvoa… Kokeilemalla se varmaan selviää toimiiko jokin tapa. 🙂

 4. Ok…kiitos kuitenkin kun vastasit! Harmi että sinun ”papuset” jo kuolleet 🙁 Me ei ehditty pelastaa kutua – käkimonni oli nopeampi! Pisteli poskeensa koko satsin ihan silmänräpäyksessä! No, toivotaan että kutevat uudelleen että päästään kokeilemaan josko saatais aikaiseksi papu-vauvoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.