Risteytysfisu

Risteytysfisu

Meiän pihalammessa elelee karppeja, kultakaloja sekä ruutanoita. Karpit ja ruutanat ovat risteytyneet jo jonkun verran. Löytyy oransseja karpin näköisiä tyyppejä ja muuta hauskaa. Ollaan ekoja kaloja jo kalastettu talveksi turvaan lammesta ja haaviin eksyi yksi jännä yksilö. Ruutana jolla on kolmihaarainen karpin pyrstö. 🙂 Meillä oli joskus sellanen kolmihaarapyrstöinen karppi, mutta se on jo kuollut. Tuon on oltava sitten sen perillinen. 🙂 Jännä nähdä millaisia risteytyksiä tulevien vuosien aikana tullaan näkemään…

2 Responses »

  1. Ei ole totta, en ole tiennyt kalojenkin risteytyvän tuolla lailla ristiin! 🙂 Mites tällainen risteytyskala, kykeneekö se jatkamaan sukuaan? Kun esimerkiksi nisäkkäissä hevonen ja aasi kykenevät risteytymään, mutta ne syntyvät muulit eivät sitten ole lisääntymiskykyisiä.

  2. Ei noi risteytykset ilmeisesti pysty lisääntymään, näin olen käsittänyt. Mutta mielenkiintoisia tyyppejä silti! 🙂 Ruutanat on superkestäviä ja karpit värikkäitä, joten toivottavasti noi risteytykset on superkestäviä värikkäitä tyyppejä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.