Jyväskylässä

Lauantaina heräiltiin jo joskus kahdeksan jälkeen. Ei sitä vaan osaa nukkua pitempään kuin 7-8 tuntia yössä. Ollaan me outoja, kun saisi nukkua niin ei vaan nukuta. No mutta päästiinpä Park-hotellin aamiaiselle ajoissa ja matkalle kohti Jyväskylää. Hotellista ulos kirjautuessa hotellin lemmikkipapukaija oli kovin puheliaalla tuulella. Vihelteli (siihen tyyliin kuin miehet naisten perään viheltevät) ja puheli. :D Ihana otus, voi kun joskus itsellä olisi mahdollisuus ja aikaa hankkia papukaija lemmikiksi. Se vaan vaatii niin paljon, että ei tule kuuloonkaan.

Päätettiin mennä Jyväskylään Aulangon kautta. :D Syötiin siellä puistometsässä Turun Stockalta ostettua kanasalaattia ja nautiskeltiin kauniista syksyisestä luonnosta.

Jyväskylässä oltiin ennen neljää, ehdittiin varttia vaille neljä vielä Viherlandiassa käymään. 15 minuuttia aikaa kierrellä siellä ennen sulkemista. Oltiin vaan niin tyhmiä, ettei mitään ostettu kun ajateltiin että sunnuntaina sitten ehditään ostella… Ei vaan tajuttu ajatella sitä, että mehän herätään kuitenkin sunnuntaiaamunakin aikaisin ja se puutarhaliike aukeaa vasta 12 aikaan. No mutta joku toinen kerta sitten sinne ostoksille. Säästyipä rahaa! ;)

Jyväskylässä meitä odotti huone Hotelli Yöpuussa. Sielläkin on kaikki huoneet erilaisia keskenään. Siellä tosin saa valita mihin huoneeseen pääsee toisin kuin Parkissa. Joskus olisi ihana päästä Mansikkapaikka-nimiseen huoneeseen vaikka yhden hengen huone onkin, mutta se on söpö! :) Meiän huone oli jonkinlainen sviitti. Tässä kuvia:

Parisänky, jee! :D Katossa ihme taulu, jota ennen nukkumaanmenoa koitettiin tulkita.

Tuosta divaanin vierellä olevasta ikkunasta oli kiva katsella kaupungin menoa. Vilkas tie meni ohi.

Kylpyhuonekin oli ihan söpö omalla tavallaan. Sauna puolestaan helvetillinen, se oli niin kuuma ettei siellä kauaa pystynyt olemaan vaikka ovi oli auki… Mittari näytti 100 astetta vaikkei se niin kauhean kauaa ehtinyt edes lämmetä, huh!

Illalla mentiin syömään ravintolaan, joka valittiin lopulta nimensä perusteella. Se ei lienee yllätys, kun kyseessä oli ravintola Figaro. :) Syötiin valkosipulikanaa, joka oli tosi hyvää! Ruoan jälkeen suunnattiin irkkubaariin ottamaan yhdet lämmittävät lasilliset ja sitten oman hotellin baariin käyttämään tervetulodrinkkikortti. Sillä sai kaksi ilmaista juomaa. Oli hauska istuskella siellä hotellin baarissa kahdestaan ja höpistä kaikkea. Tosi kotoisan tuntuinen paikka.

Tänään sitten taas herättiin siinä kahdeksan aikaan ja lähdettiin kymmenen jälkeen jo liikenteeseen. Piti mennä sinne Viherlandiaan, mutta tajuttiin ettei kyllä jakseta puoltatoista tuntia odottaa sen aukeamista. Päätettiin sitten lohduttaa itseämme menemällä Kuljun Kartanon kautta kotiin. Ollaan siellä kerran ennenkin käyty. Ihan kiva sekatavarakauppa, joka on auki joka päivä. :)

Kotona innostuin heti järjestelemään taas roinia ja tyhjensin jopa heti laukkuni, kun yleensä en saa muutamaan päivään sitä laukkua tyhjennettyä… Mulla on viikonloppuisin nykyään aina hullu mania siivota ja järjestellä ja puunata. :) Sähköt oli kyllä poissa kun kotiuduttiin. Soitin Mikko-veljelle ja sama juttu niilläkin. Tiesi ettei ole oman talon piuhat katki, kun oli muuallakin sama ongelma. Onneksi se sähkökatko ei ikuisuutta kestänyt.

Tänään onkin tuullut ihan järjettömästi. Ja satanut. Lenkkeily koirien kanssa on jäänyt melko vähälle, sen verran vaan kävelty kun pakko on ollut. Pojukin kulkee vesisateessa ja tuulessa korvat ihan päänmyötäisesti ja silmät vain vähän auki. Hassu tyyppi. :) Deeaa ei niin kauheesti toi ilma haittaa. Vaikka prinsessa onkin, niin sokerista Deegua ei silti ole tehty!

Kotimatkalla ehdin kutoa jonkun verran äipälle päätyvää kaulahuivia. Kaksi kolmasosaa on valmiina, pian se valmistuukin. Saat sen äippä talveksi!

Halusin myös jatkaa taas juomakokeilujani ja ostin tölkin Cocacolaa, jota on kirsikalla maustettu. Se maistui aivan siltä kuin odotinkin, parempaa kuin tavallinen cocis. Sitä pitää ostaa uudelleenkin, oli hyvää! Ville puolestaan halusi kokeilla Euroshopperin energiajuomaa, sitä ei vielä maistettu. Voipi olla että on ihan kamalaa, mutta eipä ollut kallista!

Olen kai pimeä, mutta odotan jo innokkaasti uutta työviikkoa. :) Huomenna vielä ilman anoppia töissä, tiistaina se varmaan sinne jo putkahtaa kun aamulla kotiutuu Suomeen. Saadaan kertoa että pärjättiin vallan mainiosti ilman sitäkin.

Ja toivottavasti iljetys-Antti tippuu BB-talosta!!!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.