Kiva kiva perjantai

Eilisen kaltaisten iltojen jälkeen oikein harmittaa kun niin harvoin tulee ketään kutsuttua meille syömään ja höpöttelemään. Oli niin kiva ilta – kiitos Suvi, Mikko ja pieni potkiva otus! :)

Seitsemän aikaan meille vieraita tuli ja aika pian alkoi ruoan vääntö. Oltiin edellisenä iltana pistetty marinoitumaan kanaa kahteen eri litkuun ja nautaa vielä kolmanteen. Mua kyllä jännitti melkoisesti millasia ne lihat on, mitä jos ne olisi ihan epäonnistuneita, mutta nehän oli hyviä! Lihojen seuraksi tarjottiin kahta erilaista riisiä, salaattia, erilaisia töhniä+palleroita, soosia ja paahdettiin vielä itse cashew-pähkinöitäkin. Kannattaa kokeilla paahtamista, tuli tosi hyviä! Melkein ähkyyn itsemme saatiin syödä ja silti koirillekin jäi vielä jotain herkuteltavaa. Mausteisimmat lihat ja riisi jäi antamatta, mutta vähemmän mausteista lihaa ja riisiä saivat maistella. Hyvällä ruokahalulla.

Loppuilta menikin sitten kuumassa olohuoneessa istuskellen ja höpötellen kaikenlaista. Oli varsin mielenkiintoiset ja antoisat keskustelut, mutta ei niistä sen enempää tässä vaiheessa. Kerron sitten jos jotain kerrottavaa tulee. ;)

Kello taisi näyttää vähän yli puoltayötä kun Suvi+Mikko lähtivät ja mekin mentiin koirien kanssa puoleen matkaan asti samaa matkaa. Saivat koirat vielä yölenkin. Olikin lämmin yö, mittari näytti yli kymmentä astetta!

Kotiuduttuamme syötiin iltapalaa ja nukahdettiin huomaamattamme divaanisohvalle. Pää päätä vasten istuttiin ja nukuttiin varmaan melkein pari tuntia. :) Voi meitä hölmöjä. Heräsin puoli kolmen jälkeen ja menin vaan peseen hampaat ja herättelin Villen ja päästiin jatkamaan unia sänkyyn. Kissa tuli maukumaan joskus aikaisin aamulla (vai aamuyöllä) että pääsisi sisään. Ville sen kävi päästämässä ja nukuttiinkin sitten peräti puoli kahteentoista asti…!! Mehän ei ikinä osata nukkua pitkään, mikä ihme nyt sitten oli?! :D Ehkei sitä sohvalla nukkumista rekisteröity viralliseksi nukkumiseksi vaan nukkuminen alkoi vasta ennen kolmea, siksi tuli nukuttua noin pitkään. Mutta ei se mitään, kun tänään ei muita suunnitelmia ole kuin Lukko-HIFK Raumalla.

Talokin alkaa vähän viilentyä! Eilen illalla eteisen lämpömittari näytti vielä +27, nyt enää +24. Lattiat ei ole enää kuumia ja herätessä sai alkaa laittaa tuuletusikkunoita kiinni, kun tuntui että alkoi olla jo vähän viileetä toisessa päässä taloa ainakin. Kiertoveden lämpötilakin alkaa näyttää normaalimmalta. Jospa selvittäisiin ilman putkimiestä.

Saatiin meiän toisen olohuoneen takkakin eilen koekäytettyä pitkän pitkän tauon jälkeen. Viimeksi kun itse sitä kokeiltiin, se päästi kaikki savut sisälle. Viime vuonna nuohooja kuitenkin antoi neuvoja miten sen saa toimimaan. Kuumailmapuhaltimella pitää vain puhaltaa pariin luukkuun ilmaa ja polttaa aluksi vaan paperia, niin pitäisi alkaa vetää. Ja eilen kun Ville noin teki, saatiin takka toimimaan niin kuin pitääkin! Nyt kenties voisi kuvitella vihtyväntä tuolla toisessakin olohuoneessa joskus, kun saisi takkatulella sinne tunnelmaakin. :) Tää meiän nyt käytössä oleva olohuone on alunperin takkahuoneeksi suunniteltu, mutta me tykätään tästä niin paljon enemmän kuin oikeasta olohuoneesta. Ja tähän huoneeseen me ollaan panostettukin sisustuksellisesti, toinen olohuone on melkein sellainen kuin se on ollut vuosia. Onhan siellä se kaktusaario, muttei muuten suuremmin mitään ”uutta”.

One thought on “Kiva kiva perjantai

  1. Aijai! Kyllä se vaan takka on poikaa! Ja kuinka ihana kuva tulikaan tuosta nukkumisestanne päät vastakkain sohvalla. Suloista! =o)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.