Veriveljet – Ingvar Ambjörnsen

Koitan taas näitä luettuja kirjojakin saada tänne lisäiltyä… Tuolla sivut-osiossa onkin oma sivunsa kirjoille, joita olen lukenut ja jotka odottavat lukemista ja joita haluaisin lukea.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tiputanssi-kirjan valloittavat sankarit ovat jälleen vauhdissa!

Elling ja Kjell Bjarne ovat jättäneet laitoselämän taakseen. Nyt he asuvat kahdestaan ostolaisessa kerrostaloasunnossa ja tutustuvat vähitellen ympäröivään maailmaan. He harjoittelevat kaupassa käyntiä ja puhelimella soittamista, hankkivat itselleen kaksi kissanpoikaa ja käyvät lähikuppilassa läskisoosilla. Mutta turvallinen elämänjärjestys saa täysin uuden suunnan, kun Elling ja Kjell Bjarne löytävät rappukäytävästä umpihumalaisen raskaana olevan Reidun Nordslettenin, joka tarvitsee kipeästi heidän apuaan.

Sillä välin kun Kjell Bjarne vierailee yläkerrassa Reidunin luona, Elling ottaa tuntumaa Oslon runoilijapiireihin ja löytää paitsi uuden ystävän myös runoilijan itsestään. Ellingin runoilijanlaatu on tosin aivan omaa luokkaansa : hänestä tulee salaperäinen hapankaalirunoilija!

Veriveljet on lämpimänhilpeä kirja verrattomasta ystävyydestä ja yhdessä uskaltamisesta. Se sai Norjan kirjakauppiaiden palkinnon vuonna 1996, ja Peter Naess ohjasi sen pohjalta Ellingistä kertovan elokuvan.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tykkäsin tästä erikoisten kaverusten tarinasta ja haluan kyllä ehdottomasti lukea tuon Tiputanssinkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.