Kuusenhakureissu

Mentiin eilen etsimään joulukuusia. Tarvittiin niitä neljä – itsemme lisäksi molemmille veljilleni ja vanhemmilleni. Otettiin Deea mukaan ja hypättiin maasturiin. Poju pääsee mukaan ensi vuonna, jos vaan on lunta maassa. Valkoinen pitkäkarvainen koira saattaapi tulla vähän likaiseksi mutaisilla metsäteillä…

Kuvassa Deegu tarkkailee näkyisikö mökin pihalla hyviä kuusiehdokkaita. :)

Ja tytön märkä tassu. Deellä on yksi musta kynsi, onneksi ei enempää, kun siitä ei näe paljonko sitä uskaltaa leikata.

Löydettiin me onneksi lopulta neljä joulukuusiehdokasta. Deean avustuksella tietty, pikkuneitihän ne kuuset luonnollisesti valitsi. ;) Meiän kuusi raahattiin sisälle heti illalla, vaikkei vielä sitä koristeltu. Tänään sitten koristellaan, mutta tässä hämyinen kuva alastomasta kuusesta. On siinä alaosassa vähän tyhjyyttä yhdellä puolella, mutta eipä tuo haittaa.

Kunhan saadaan kuusi koristeltua, pitää raahata joululahjoja kuusen alle. Tai ei kuusen alle juurikaan mitään mahdu, mutta kuusen ympärille. Onneksi tosta kuusesta oikealle päin on vain tilaa, sinne voi laittaa lahjoja pitkään jonoon. Meille noita lahjoja vaan kertyy kuin kolmilapsiseen perheeseen, kun hommataan toisillemme jo niin monta lahjaa. :D Nyt taitaa olla jo 35 lahjaa vain multa Villelle ja Villeltä mulle… Hävettävän iso määrä! :D Mutta kun niitä aletaan hommata jo alkusyksystä, niin niitä ehtii sitten kertyä… Kaikkea pientä ja jotain isompaakin. Ei meiän joulussa ainakaan mikään taantuma näy, päin vastoin.

Eilen illalla väsättiin ruoaksi makkarakeittoa. Se on yksi parhaista kotiruoista mitä olemassa on! Kaupasta ostetaan kaikki vihannekset/juurekset tuoreina, pilkotaan ne ja saadaan herkullista keittoa. HK:n Sinistä pitää makkaran olla ehdottomasti. Naminami! Onhan tuossa hommaa, mutta on se sen arvoista. Kuvassa keitto porisee vielä ilman makkaroita. Ja selitys isoille möhkäleille sopassa: laitetaan jotkut juurekset sinne isoina palasina, jotta niistä saadaan makua, muttei niitä tarvi syödä.

Makkarakeiton syömisen jälkeen katsottiin jouluelokuva – Joulupukki ja sen veli. Se oli ihan viihdyttävä, vaikkei mikään huippumahtava. Paljon pienikokoisia ihmisiä, niitä Miian suosikkeja. ;D

Elokuvan jälkeen koirat pihalle ja sitten alettiin pakkailla yhdessä joululahjoja. Se oli kivaa puuhaa, saumatonta yhteistyötä. :) Nyt on sitten kaikki paketit pakattu ja voidaan ne sitten toimittaa eteenpäin uusiin koteihinsa. Tai no pari käsityönä tehtyä lahjaa vielä odottaa loppusilausta, mutta muuten kaikki on pakattu.

Nukuttiin sekä pe-la että la-su yö vaihteeksi divaanilla. Tuli vaan molemmille sellainen olo, että olohuoneessa olisi kiva nukkua pitkästä aikaa. Ja hyvin uni tulikin, kun sai nukahtaa takkatulen loisteeseen. Deegulainen tosin vähän häiritsi nukkumista, kun se oli pakko päästä meiän kainaloon ja viime yönäkin heräsin jossain vaiheessa siihen, kun oltiin Villen kanssa sohvan toisella reunalla ja Deea oli vallannut mun tyynyni ja melkein puolet divaanin leveydestä samalla. Kiva lapsi meillä…

Tänään on vuorossa lepopäivä. Katsotaan varmaan joku elokuva taas ja kerätään voimia huomista varten, kun pitää ravata monessa paikassa. Haetaan mm. joulukinkut (itelle ja anopille ja Villen veljelle) ja vaihdetaan Pian kanssa joululahjat. Ja pitää vielä pari lahjaakin ostaa, kun huomattiin että parilta ihmiseltä puuttuu vielä lahjat. Sellaisia vaikeita hankintoja, kun ei ole oikein mitään hajua mistä ne ihmiset voisivat tykätä. Mutta kokeillaan onneamme, on meillä onneksi jo vähän ideaa mitä voisi ostaa.

Sääennuste näyttää ihan mielenkiintoiselta, ei varmaankaan valkoista joulua saada, muttei mutaistakaan. :) Pääasia että on edes sitä pakkasta!

One thought on “Kuusenhakureissu

  1. 35 lahjaa pelkästään teiltä toisillenne?! Ei hyvänen aika, kyllä te olette toden teolla shoppailleet! :D Niissä onkin jo paljon avaamista, kun saa näpertää paketteja auki, hihih! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.