Vietnam – päivä 10

Tänään saatiin herätä taas aurinkoiseen aamuun, ihanaa! Oli lämmin päivä vaikka illemmalla alkoi tuulla aika paljon.

Lähdettiin puolen päin jälkeen omatoimisesti retkelle. Ville oli löytänyt sellaisen kylän kuin Bà Nà. Sinne siis taksikuski sai meiät viedä. Ei kaveri ollut yllättäen ihan varma koko ajan minne pitäisi mennä, mutta kysäisi pari kertaa neuvoa ja päästiin reilussa tunnissa perille. Alkupuoli matkasta oli hyväkuntoista asfalttia, mutta loppuosasta tie oli välillä tosi surkeassa kunnossa, kun sitä juuri rempattiin uuteen uskoon. Pariin otteeseen auton pohja otti kiinni myökkyihin, mutta päästiin auto ehjänä perille. :)

Bà Nà oli todellakin näkemisen arvoinen paikka! Kuski jätti meiät sellaseen pieneen ”keskustan” tyyppiseen paikkaan, josta käveltiin joelle ja vähän siitä pitemmälle. Luonnonrauhaa, lehmiä, koiria, perhosia, kasveja, aurinkoa, puhdasvetinen joki. Siellä olisi oikeastaan voinut hengailla vaikka kuinka kauan, nautiskella vain luonnosta.

Hansuja siellä kylässä. Nää alkoi pitää kauheeta meteliä jos meni viittä metriä lähemmäs niitä. :D

Jokin pikkutie jonka päässä talo.

Tää kana pelkäsi mun kameraa kauheasta, mutta sainpas vauhdista otettua kuvan! Kanoja täällä on paljon missä sattuu. Ihan Hoi Anin keskustassakin.

Kylän asukki. :)

Ihastuttava kenkä, jolla on varmaan mielenkiintoinen tarina kerrottavanaan – jos se osaisi puhua.

Silta jota mentiin ihastelemaan.

Tässä sitä kirkasvetistä jokea.

Lehmiä siellä oli paljon laiduntamassa. Muutenkin lehmiäkin on täällä paljon. Välillä niitä on laumoittain teilläkin.

Noitten lehmien isäntä. Olisin kokeillut mennä koskemaan yhtä lehmää ellei toi ukkeli olisi tullut paimentamaan karjaansa.

Kaunis perhonen.

Ja toinen. Perhosia on aika paljon kaikkialla ja siellä sillan lähellä tosi paljon.

Ihanat koirakaverukset. :)

Ja tää koira hurmasi mut! Menin kyykkyyn ottaakseni koiruudesta kuvan ja kaveri tuli ja nuolaisi mun kättäni. Ihana!! :)

Kotimatka sujui möykkyjä ja kuoppia jo paremmin vältellen. :) Tälläkin reissulla (kuten aika usein kun taksilla menee vaikka Hoi Aniin) tuli välillä tilanteita kun joku tyhmä mopoilija melkein törmäsi taksiin. Ihme ja kumma nää ei kai kovin paljon kolaroi täällä, mutta läheltä piti -tilanteita on varmaan aika paljon. Jotkut mopoilevat vaan ihan keskellä tietä ajattelematta mitään, tai tekevät ihme käännöksiä tai muuta vaarallista.

Tällaisen autiomaan keskellä se tie välillä meni. Tai oli siellä välillä taloja, mutta muuten aika autiota ja karua.

Upea kämppä!

Ja toinen!

Kaupungilta, jonka läpi ajettiin. Tolla jätkällä on aika erikoinen fillari, tai noi pyörän pinnat on erikoiset.

Kaupunkia, lähes kaikki kaupat oli kiinni.

Näitä himskatin ilmapallokauppiata riitti vielä tänäänkin. Ei muuten mutta noi pallot on niin tyhmän näköisiä kun niitä näkee joka päivä kauheasti :D

Samaista kaupunkia.

Kuten tämäkin.

Taksimittariin oli kertynyt jotain päälle 800 000 dongia kun hotellille palattiin. 50 000 dongia kaveri otti siitä meiän odotuksesta ja kun annettiin sille perillä miljoona dongia (=45 euroa) kuski oli hyvin tyytyväinen. :) Ansaitsi vähän ylimääräistä, kun lähti kahta turistia kuskaamaan sellasia teitä pitkin ja sai seikkailla hullujen prätkien keskellä.

Tilattiin ruokaa huoneeseen kun ei huvittanut mennä ravintolaan syömään. Otettiin hawaiian pizza taas puoliksi ja samoin sellanen herkullinen täytetty kanasämpylä. Kyllä maistui, kun alkoi jo puoli välissä reissua nälkä kurista masussa.

Illalla mennään varmaan hotellin ravintolaan syömään, kun nälkä tullee sen verran myöhään ettei jaksa enää kaupungille lähteä. Eikä siellä varmaan ole kuin muutama hassu paikka auki, kun on uudenvuodenpäivä menossa.

Oli kyllä loistava idea tehdä tuo oma pieni retki tänään! :) Huomenna mennään koko reissun aikana ainoalle matkatoimiston järjestämälle retkelle. Päästään yhteen rauniokaupunkiin vierailulle. Muut retket ei ole niin innostaneet ja jotkut on jo niin pitkiä (12h) ettei sellasta jaksa. Lomalla ei saa rasittaa itteensä liikaa. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.