Vietnam – päivä 11

Tänään oli se suuri päivä, kun osallistuttiin matkatoimiston järjestämälle retkelle – ja muistettiin miksei niistä retkistä tykätä. ;)

Yö oli ihan älyttömän tuulinen. Joskus kahden aikaan herättiin siihen kun tuuli paukutti jatkuvalla syötöllä noita meiän parvekkeen ovia. Oli pakko kehitellä niihin jotain mikä estäisi paukkumisen. Ihmemies MacViller keksi laittaa yhteen kohtaan pyyhkeen väliin, jotta kolina loppuisi. Ja toiseen kohtaan teki hienon viritelmän koristetyynyn, pienen pöydän ja nojatuolin avulla. :D Saatiin nukkua loppuyö hiljaisuuden vallassa!

Aamulla sisäinen herätyskello herätti jälleen kerran vähän ennen herätyskelloa meiät. Ihme juttu miten melkein aina herää ennen kellon soittoa, vaikka heräisi eri aikaankin kuin yleensä. Tänään oli herätys seitsemältä ja niin vaan silmät aukesivat joskus varttia vaille. Aamupalalla ei ollut niin aikaisin vielä paljon ketään ja syömisen jälkeen jäi vielä parikymmentä minuuttia aikaa valmistautua lähtöön.

Oltiin ainoita tän hotellin ihmisiä retkellä. Parista muusta hotellista tuli vähän porukkaa, ei meitä yhteensä ollut kuin vähän yli 10. Tunnin verran sinne My Soniin ajeltiin. Nähtiin paljon riisipeltoja ja pieniä kyliä matkalla.

Päivän koirakuvakiintiö taas täytetty, kun siellä My Sonin parkkipaikka-alueella oli tällainen otus. :)

Se My Son on ollut sellainen kuninkaiden ja muiden isojen herrojen temppelialue, jonne ei ollut taviksilla aikanaan mitään menemistä. 1000 vuotta sitten rakennettuja temppeleitä. Osa on säilynyt hyvinkin, osa vähemmän hyvin. Ja osaa aikanaan jenkit vähän restauroivat. ;)

Temppelin rauniot oli kyllä hienoja, sitä ei voi kieltää, mutta siellä oli ihan sairaasti turisteja. Olis ollut paljon antoisampi paikka jos olisi saanut omassa rauhassa siellä kierrellä ja katsella, mutta joka puolella oli ihmisiä ja ihmisiä. Ja äänekkäitä sellaisia. Oli niistä silti jotain iloa, valokuvasin ihmisiä salaa. :D

Tässä jonkun temppelin kattoa, ihanan viidakoituneita ne oli.

Tän tyyppisiä ne kaikki parhaiten säilyneet (mutta pisimpään pystyssä olleet!) temppelit oli. En laita miljoonaa kuvaa näytille niistä kun ne on kaikki tätä samaa tyyliä.

Yksi ihmissalakuvauksen uhri. ;) Tää ihan poseerasi ja vaati tulla kuvatuksi!

Päätön patsas. Patsaita siellä on ollut enemmänkin, mutta suurin osa on raahattu museoon.

Hiukka heikommin säilynyt temppeli. (Jenkkien käsialaa tuo tuho.)

Kaunis tolpan pätkä.

Romahtamaisillaan oleva temppelin osa.

Aika hieno hämähäkin seittiä.

Nää puusta tehdyt penkit oli suloisia!

Kotimatkalta. Noi kökkäreet tuolla on hautoja. Ihmiset haudataan usein riisipelloille. Paljon näkee ihan yksittäisiäkin hautoja. Tosin epäilen että ne ruumiit on maan pinnalla kivisissä arkuissa, ei varsinaisesti maan alla… En tiiä, kunhan epäilen. :)

Vähän kökkö kuva, mutta näkee mitä haluan näyttää. Usein näkee neljääkin ihmistä yhden mopon päällä. Juuri noin että ekana kakru, sitten aikuinen, taas kakru ja perällä aikuinen. Muutenkin ihan pieniäkin ihmisiä kuskataan hirveesti mopoilla, mä pelkäisin pudottavani sellasen käärön tielle!

Idyllinen riisipeltomaisema.

Takaisin hotellilla oltiin joskus ennen kahta. Venyi tuntia pitemmäksi tuo retki kun piti. Mentiin heti syömään hotellin ravintolaan pastaa. Oltaisiin menty allasravintolaan, mutta kun tuuli niin hemmetisti.

Syömisen jälkeen jossain vaiheessa mentiin rannalle kävelemään. Otettiin jalkaamme hotellin inhottavan tuntuiset varvastossut, mutta niitten kanssa oli turvallista kävellä siellä rannalla kun siellä sitä hemmetin öljyäkin on. Pari siementä sieltä mukaan tarttui. Käveltiin sen jälkeen vielä (omilla kengillä) vähän hotellialueen ulkopuolellakin.

Pientä tuulta taas havaittavissa rannalla.

Me :)

Sen jälkeen syvennyttiin kirjoihimme huoneessamme, kunnes alettiin pakata kasseja huomista siirtymistä varten. Ihmeen hyvin kai laukut saadaan menemään kiinni vaikka matkamuistoja on vähän kertynyt. Osattiin kai pakata hyvin. :)

Nyt illalla ei enää ihmeempiä tehdä. Syödään jotain ja katotaan ehkä joku elokuva. Ollaan monena iltana jotain katteltu (kasvidokumenttisarjaa dvd:ltä ellei olla elokuvaa jaksettu katsoa). Ja pelailtu Kimmolta+Annilta jouluna saatua matkustus-aiheista tietovisapeliä. Kiitos pelistä, se on mainio matka-aktiviteetti! :)

Huomenna yhdentoista aikaan lähdetään kohti lentokenttää ja lennetään sitten takaisin Saigoniin. Toivottavasti ei jouduta koneen perälle, kun se ei ollut tänne tullessa kivaa siellä istua ja tutista koneen mukana.

Huomenna siis taas Saigonin eli Ho Chi Minh Cityn kuulumisia!

One thought on “Vietnam – päivä 11

  1. Ihmettelin, että mikäs tuossa koirakuvassa on outoa, mutta sitten huomasin koiran takajalkojen ylimääräiset kynnet.

    Aika hurjan näköistä tuo kun on neljä ihmistä mopolla. Muistan kun olin vanhempieni kanssa matkalla ja me vuokrattiin mopot niin jo se oli hurjaa kun minä olin isän kanssa samalla mopolla. Äiti ei suostunut mua ottamaan siihen taakse. Enkä varmaan olisi mennytkään äidin kyytiin, isä on parempi kyyditsijä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.