Kotona! :)

Rankka reissaaminen takana, mutta vihdoin kahdeksan jälkeen aamulla anopin auto kaarsi meiän pihalle ja päästiin laukkuinemme kotiin. Ihan mukavan kirpsakka ilma, Helsingin päässä joku 16 pakkasta ja täällä kotosalla muistaakseni 8 kun kotiin tultiin. Pienoinen ero siihen Vietnamin kuumuuteen. Mutta voi miten ihanaa olikin palata Suomeen lumen ja pakkasen keskelle!

Lentomatka oli rankka. Kone lähti sieltä Ho Chi Minh Cityn kentältä myöhässä, olikohan kello jotain kahdeksan illalla paikallista aikaa… Viiden tunnin lento Incredible Indiaan. Siellä Intiassa piti olla vain 30 minuutin stoppi, mutta kulkukoira tunki koneen rullatessa koneen eteen ja kentällä huitonut ukkeli näytti lentokoneelle pysähtymismerkin. Kapteeni luuli että siinä olis ollut jo meiän parkkipaikka. Odoteltiin rappusia koneen vierelle, mutta ei niitä siihen paikkaan sitten tuotu, vaan kone mateli jossain vaiheessa parempaan parkkipaikkaan ja lopulta me päästiin koneesta uloskin. Kymmeniä vuosia vanhalla bussin rämällä (hienoa kalustoa Finnairilla Intian päässä…) meiät taas kuskattiin sinne lentokenttärakennukseen. Akkelit omassa jonossaan ja ukkelit omassaan meiät taas kahdesti turvatarkastettiin. Oujee! Ja jonkun aikaa odoteltuamme päästiin takaisin koneeseen. Tuohon suttaantui melkein puolitoista tuntia!

Ja vielä oli edessä 7,5 tunnin lento Suomeen. Lentokoneruokakin oli aika shittiä tällä kertaa… Ekalla pätkällä jotain possua ja outoa perunajuttua. Toisella pätkällä pekoni-sieni-pastaa. YÖK! Siihen en edes koskenut, tyydyin puremaan sämpylää ja syömään jälkiruokatortun.

Lopulta se kone laskeutui Suomeen noin 15 vaille viisi aamulla. Laukkuja odoteltiin aikamme ja lopulta päästiin poistumaan sieltä kentältä ja päästiin istumaan mukavasti anopin auton takapenkille. Sain viltinkin jalkojeni päälle autossa, kiltti anoppi kun oli sellasen huomannut mukaan ottaa. :)

Melko hiljaista tuolla liikenteessä oli. Helsingin päässä vähän enemmän autoja, samoin täällä Euran päässä, mutta siinä välillä meni pitkiäkin matkoja ilman auton autoa. Kahdeksaa ennen alkoi vähän jo kirkastua ja kahdeksan jälkeen kun kotiin päästiin, oli jo melko valoisaa.

Koneessa sai jonkun verran nukuttua, mutta sehän oli sellasta lentokoneunta, ei kovin sikeää. Nyt ei niin paljon väsytä että nukkumaan tekisi mieli mennä, mutta sellanen uupunut olo on silti. Meinaan mä silti tänään jo alkaa noita loman aikana tehtyjä ja maksettuja tilauksia alkaa pakkailla, kun muuten huomenna ei riittäisi millään aika niin ison määrän saattamiseksi postituskuntoon. Ja eläinten häkit tarvii putsata (eli pitää muistaa ostaa purua, kai Siwasta sellasta saa…).

Havaittiin myös, että meiän ihkauusi digiboksi on vissiin mennyt loman aikana rikki! Ei voi olla totta! Se ehti olla ihan muutaman päivän käytössä ennen lomalle lähtöä ja nyt se on kuollut kuin kivi! Huomasin vaan että siinä vilkkui jotain ihme juttuja ja kun sitä koittaa saada päälle, ei tapahdu mitään. Virtajohto pois pitemmäksi aikaa ja taas virtaa, se joko vilkuttaa niitä ihme juttujaan tai sitten pysyy ihan kuolleena. Uskomatonta!!! Luulis tollasen useemman satasen laitteen toimivan hitto vieköön kauemmin kuin muutaman päivän! Jollei se herää eloon huomiseen mennessä, pitää lähettää se huollettavaksi. Onneksi on takuuta jäljellä piiiiiitkä aika :)

Postit saadaan varmaan huomenna hakea, ei jaksaisi odottaa… ;) Postinjakelu keskeytettiin loman ajaksi. Ja koirat saadaan pian hakea kotiin! Ihanaa ja voi sitä riemua, kun kaverit näkevät taas meiät. :) :) :) Ja me nähdään ne!

Kivaa olla kotona!!

4 thoughts on “Kotona! :)

  1. Hiiii…. Tervetuloa Kotiin! Toivottavasti oli mukava loma, ainakin tarpeeksi pitkä kun sulle koti-ikävä jo tuli. Toivottavasti nähdään pian. Kurja juttu sen digiboksin kanssa, onneksi on tosi uusi – ei tule ainakaan mitään mutinaa siitä huollosta.
    Te varmaan nukutte univelkojanne aika hyvin pois tänään – kaiken muun lisäksi. :)
    Onpa kiva saada sut taas Suomeen!

  2. Olipa mukava että pääsitte kotiin ihan ehjänä! Ja ihan kyllä varmasti koiruliinit ovat superinnoissaan kun teidät näkevät. Meidän vaavi oli ’evakossa’ muutaman päivän ja tuli tänään kotiin. Minulla oli ainakin jo kamala ikävä! Ihana kun sokeri on nyt kotona :). Mutta matkustakaahan pian taas jonnekin niin pääsee lueskelemaan tapahtumista ja katsomaan kuvia :).

  3. Tervetuloa takaisin tänne kylmään kotimaahan! Loma oli varmasti ihana, mutta kotiin on aina yhtä ihana palata. :)
    Miten noi digiboksi tollei alkaa kenkkuilemaan, meilläkin tänään boksi teki ihan ihme juttuja. :| Ihan kun ois käynnistynyt mutta sitten ei kuitenkaan mitään tapahtunut ja ei sulkeutunut ilman ”virhesanomaa” siellä led-näytössä. Ei auttanut kun ottaa virrat kokonaan pois että alkais toimimaan, se auttoi kyllä mutta tuntuu että se olisi edelleen ihmeen hidas käynnistymään. Toivotaan ettei kohta leviä kokonaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.