Terveisiä talvipuutahasta

Tässäpä niitä eilen talvipuutarhasta otettuja kuvia…

Puron alkupää näyttää nykyään tältä. Amaryllis kukkii tässäkin paikassa ja toinen alkaa pian kukkia tuossa vasemmassa reunassa murattien seassa. Aasinkorva on ihanasti lähtenyt kiipeämään tuota kulmaa ylös päin.

Lisää kukintaa. Tuon sinisen kellokukkaisen kasvin nimeä en enää tietty muista… Keltainen on tietty orvokki.

Tämänkin punaisen nimen olen lahjakkaasti unohtanut…

Tähän istutin niitä uusia viherkasveja. Ihmepensasta näkyy hiukan tuolla takana tummempilehtisenä, arekapalmu korkeimpana näistä kasveista ja juovatraakkipuu tuo juovalehtinen. Tuota ihan edessä olevan kasvin nimeä en yllättäen myöskään enää muista, siihen on tulossa kukkiakin.

Tää amaryllispuska on yhdestä sipulista lähtenyt, mutta se on mitä ilmeisemmin jakautunut, kun siitä lähtee neljästä kohdasta ainaskin kukkavarsia.

Punakorvakilpparien lammen nurkkaukseen joskus paiskittiin vaan kasvin pätkiä ja tässä on lopputulos. :)

Ollaan erilaisia herneitä jo kylvetty, saadaan toivottavasti omasta puskasta herneitä syödä joskus kesällä. Tai Ville syö, mää vaan kattelen vierestä allergiani kanssa. ;)

Aralia on kasvanut jo ihan kattoon asti, vaikka tuo puutarha melko korkea rakennus onkin matalammastakin päästä. Saas nähdä miten se tuosta eteenpäin kasvaa…

Tässä nurkkauksessa rehottaa mm. jättikokoinen peikonlehti. Amaryllikset on tyylikkäästi sidottu yhden puuvartisen kasvin runkoon. Ja amaryllisten vierestä voi bongata pinkkiä, siinä kukkii tulilatva (uusi ostos sekin).

Tästä sissistä olen ylpeä! Pelkästään seinässä kasvava kultaköynnös se vaan jaksaa kasvaa ja tehdä uutta lehteä!

Aralian siroja lehtiä. :)

Loppuun vielä amarylliksen kukka – on se kauniin värinen!

One thought on “Terveisiä talvipuutahasta

  1. Onpas ihanaa nähdä taas pitkästä aikaa kuvia talvipuutarhasta! Upeasti siellä kasvaa yksi jos toinenkin kasvi ja nuo amarylliksen kukat ovat kyllä aivan uskomattoman kauniit! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.