Villen synttäripäivä

Tuo mun armaani täytti eilen vuosia ja vaimo päätti siis rakkaansa yllättää. :) Navigaattoriin vain osoite ja sitten menoksi. Ekana mentiin Ruissalon kasvitieteellisen puutarhaan. Oltiin siellä itse asiassa tasan vuosi sitten viimeksi, huhtikuun neljäs päivä. Ja silloin kevät oli jo huomattavasti pitemmällä, krookukset ja muut kukkivat. Nyt näytti tältä:

Ei siis kukan kukkaa vielä. Ja vuosi sitten tältä:

Sisäpuutarhoissa kukki sen sijaan jo monenmoisia kukkia, kaunista silmäniloa!

Vähänkö käheitä nää Tarzan-lumpeet!! Niillä joilla Tarzanin poika köllötteli ja ajautui kohti putousta, mutta Tarzan ui ja pelasti poikansa! :) Ihan superisoja lumpeita!

Näitä kukkia kun saisi itellekin johonkin lammikkoon…

Tarzan-lumpeen kukka oli juuri aukeamassa.

Orkkiksii.

Tätä kasvia tahtois omaan puutarhaan, ihanan värinen lehti!

Tää on amaryllis! Miksei missään myydä näitä sipuleita?!

Papukaija hengaili korkeuksissa. :)

Tää oli ihana, mun suosikkini Tarzan-lumpeiden kanssa. :) Ja mikä oudointa mun mielestä, tää oli pelargoni, kaunis versio siitä ällöstä mummokukasta :D

Puutarhailun jälkeen lähdettiin hotellille. Olin jo kuukausi sitten varannut meille huoneen Park-hotellista, se on ihan ehdoton suosikki Turun hotelleista. :) Tää taisi olla kolmas vierailu siellä. Ja joka kerta tähän asti ollaan saatu eri huone. Ekana oli harlekiinihuone, sitten metsästushuone ja nyt sininen huone. Joo ja noi nimet on ihan Miian ikiomia nimiä, ettei mitään oikeita ;D

Kapee sänky on välillä kiva, saa nukkua ihanan ahtaasti kylki kyljessä. :) Erillisissä sängyissähän ei voi nukkua! :)

Ekaa kertaa parvekkeellinen huone. :)

Kuudeksi käveltiin elokuvateatteriin. Olin ostanut meille liput Gran Torinoon, joka oli ehdottomasti katsomisen arvoinen! Tykkäsin kovasti! Clint Eastwood oli aivan mainio vihainen mutta hyväsydäminen vanha ukkeli. :)

Elokuvan jälkeen ei vielä ollut nälkä, joten palattiin hotellille, ei ollut edes kylmä niin oli kiva kävellä. Yhdeksän aikaan lähdettiin sitten uudelleen kävelemään ja löydettiinkin ravintola, jonka olin netistä bongannut. En ole ikinä ennen kiinalaisessa ravintolassa syönyt, joten nyt tuli sekin koettua. Dragon Palace oli sellainen jota arvostelujen perusteella osasikin odottaa. Kauniisti sisustettu, ystävällinen ja nopea palvelu ja ruokakin oli hyvää. Ja edullista. Mun kanaa ja ananasta -annokseni maksoi vaan 8 euroa! Ville söi ankkaa, hyvää sekin!

Ruoan jälkeen käveltiin vielä Panimoravintola Kouluun jälkijuomille. :) Mun gintoniccini oli tosin sen verran kitkerä, että ehkä joku pepsi olis paremmin maistunut… Koulun jälkeen palattiin hotellille.

Aamulla oli jännää kun mä sain maksaa meiän hotelliyöpymisen, en antanut Villen maksaa kun se oli mun järjestämäni juttu Villelle. :) Käytiin aamupalalla yhdellä huoltoasemalla, kun ei mitään aukiolevaa kahvilaa eteen sattunut ja nälkä oli jo iso. Ei hotellin aamupalalle siis ehditty, kun nukuttiin melkein kymmeneen. Aamupalan jälkeen mentiin ostaan irtokarkkia Makuunista ja sitten vielä Plantageniin ostamaan pari lihansyöjäkasvia. Ja pari muutakin kasvia tietty mukaan tarttui. ;)

Semmonen viikonloppu meillä. Ai niin, se Villen lahja oli Alessin teemuki, joka tuli tänään jo testattuakin. Hintava muki, mutta mitäpä ei omalle rakkaalleen ostaisi. :) Ja kortin kuva tulee myöhemmin…

8 thoughts on “Villen synttäripäivä

 1. Oih mitä ihanuuksia tuolla kasvitieteellisessä puutarhassa! Ihan silmä lepää katsella noita mitä erilaisempia ja toinen toistaan värikkäämpiä kukkasia. Ja nuo isot lumpeenlehdet ovat kyllä käsittämättömiä. Hassu kun niissä on tuollaiset ns. terävät reunat :)

  Muutenkin ollut mukavan kuuloinen tuo teidän viikonloppu! Ihanaa, sai tästä kenties vähän ideaa siihen mitä voisi järkätä tuolle omalle kullannuppuselle syntymäpäivänä. Siihen on tosin vielä aikaa, keskikesällä vasta.. mullakin ehtii olla sitä ennen synttärit. Mä täytän ensin 27-v ja mies tulee perässä ja täyttää sitten vasta 27-v.. mulla on tollanen nuori mies :)

 2. Marika – oli kyllä ihana katsella sitä kukkaloistoa siellä puutarhassa! :) Ne lumpeet on kyllä outoja kun niissä on sellaset reunat. :)

  Sulla on tosiaan nuori ukkeli. ;) Mää otin tollasen itteeni 5 vuotta vanhemman niin se on nyt jo sellanen seesteistä rauhallista elämää arvostava, ei tartte painaa yökausia missään baareissa. :D Mutta järkkää ihmeessä kesällä omalle miehellesi joku ylläripäivä, mulla oli vähintään yhtä kivaa kuin yllätetylläkin!

 3. Ihana viikonloppu! Taatusti on arvostettu lahja, kun saa moisia kokemuksia ja ihanaa yhdessäoloa! Tuo kasvitieteellinen puutarha on juuri siitä niin kiva paikka, että vaikkei nyt satu pihalla vielä mitää kukintaa olevankaan, niin sisältä sitä takuuvarmasti löytyy. =oD

 4. miia: Mä olen valinnut tollasen nuoren mutta seesteisen pakkauksen! :D Se ei ole koskaan käynyt baareissa tai muuta vastaavaa ja on samalla tuollainen nuori siloposki – kelpo pakkaus! :D

 5. Minz – oli kyllä ihanaa! Joo siellä puutarhassa on kiva käydä ihastelemassa kukkia, jaksaa taas odottaa kesää paremmin kun sai täyttää kukkakiintiötä :)

  Ninnu – kiitos tiedosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.