Vetinen maanantai

Vetinen maanantai

Aamulla oli melko kalseaa. Sillai lievästi sanottuna. Ulkona myrskysi koko yön ja vettäkin oli ihan kivasti sadellut. Ikkunatkin ihan märkiä vaikka ovat ihan selvästi katoksen alla. Mökin lattia oli hyytävän kylmä ja oli pakko syödä aamupalaakin vilttiin kietoutuneena.

Kuvasta näkee miten märkinä ikkunat oli, eihän niistä näkynyt edes kunnolla ulos!

Nää märkäpäivät on siitäkin vallan ihania, kun töissä piha on yhtä mutavelliä. Fiksuna tyttönä laitoin valkoiset kengät jalkaani, mutta oli ne kuitenkin parempi vaihtoehto kuin sandaalit! Eikä se kauheesti likastuneet kun hyppeli mutaisimpien kohtien yli.

Saatiin viikonloppuna vihdoin ekat kolme asukkia akvaarioomme. Mökille hommattiin semmonen reilu 400-litrainen akvaario(paketti). Paketin suodatin tosin dumpattiin torstai-iltana pihalle, italialaiset ei vaan osaa suodattimia valmistaa… Onneksi meillä oli täällä kunnon Eheim-suodatin, se toimii! Se asennettiin sitten lauantaina. Ja löydettiin myös katiskoista ekat asukit. Hauki, kiiski ja ahven. Ahven tosin koki eilen illalla jo kauhun hetkiä, kun se joutui vähäksi aikaa hauen leukoihin, pääsi silti pakoon ja on se ainaskin vielä elossa. Tuo hauki pääsee takaisin järveen heti kun saadaan pienempi hauki tilalle, semmonen joka ei tapa kaikkia kämppiksiään. 😉

Kuvassa akvaario. Valoviritys on vielä omatekoinen, kun paketin mukana ei tullut valoyksikköä, mutta siihen saadaan korjaus kunhan ehdittäisiin Turussa käymään. Sain nuo nojatuolitkin ihan hyvin mahtumaan akvaarion ympärille.

Tässä näkyy vähän paremmin akvaarion sisustusta. Kasveja ei vielä ole kuin tollanen yksi krömppy, mutta niitä tulee lisää kunhan sää paranee sen verran että järveen voi mennä. 🙂

Tässä hauki, joka on helposti kuvattavin otus kun se köllöttelee usein paikallaan. Muitakin kuvia tulee kunhan saadaan lisää asukkaita! Ja aion vihdoin kokeilla ottaa vedenalaisiakin kuvia kaloista, kun ton mun pikkukameran voi veteen huoletta laittaa.

Lauantaina mentiin taas Pervontielle – Pian ja Juhan mökille siis. Ihana tiennimi! 😉 Juha valmistui insinööriksi ja sitähän piti päästä juhlistamaan. Nähtiin samalla ekaa kertaa Juhan kavereitakin, niitä joista olen ennen vaan kuullut juttuja. Mielikuvat tyypeistä oli ihan erilaisia kuin todellisuus. 😀 Ilta meni mukavasti mölkkyillen, grillaillen, saunoen ja lopulta päädyttiin Sieravuoreenkin, kun siellä esiintyi Pian lempparibändi Indica. Pia olikin ihan täpinöissään kun pääsi takahuoneeseen tyttöjä jututtamaan ja halimaan. 🙂 🙂 🙂 Tää vanha aviopari vaan huomasi ettei meistä ole valvojiksi, jääköön se homma nuoremmille. Ei tartte valvoa yökausia taas pitkään aikaan kun muistetaan hyvin ettei se meille sovi. Me palattiin kyllä Pervontielle jo kahden jälkeen, mutta uni tuli vasta joskus kuuden aikaan…! Olin niin yliväsynyt etten vaan saanut itteeni nukahtamaan. Ja nukkumapaikka oli vielä melko lämmin ja ovea ei voinut pitää auki hyttysten takia, joten jäi unet vähiin. Ja sen huomasi tänäaamuna kuudelta, ei olisi millään saanut silmiä auki…

Huomenna mennään varmaankin Seinäjoelta se Villen yksi auto hakemaan. Ja juhannuksena ei tehdä yhtään mitään! Löhötään mökillä ja katotaan telkkaria ja syödään ja nukutaan! Satakoon jos sataa, ei haittaa!

One Response »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.