Hampurissa ja Kölnissä

Eilen illalla olin niin poikki, etten jaksanut edes kokeilla josko langallisella netillä olis päässyt ilmaiseksi surffailemaan. Langattomalla pääsin pari kertaa kännylällä nettiin, mutta sitten sekin alkoi kysellä jotain salasanaa, joten se siitä. Nyt on langaton netti, joten nyt voi kirjoitella kuulumisia. Jaksaakin vähän paremmin kuin eilen.

Eilen tosiaan ajettiin semmonen reilut 1000km Kapelsskäristä Ruotsista Hampuriin Saksaan. Matkan varrella nähtiin nälkää ja bensakin meinasi kerran päästä loppumaan, mutta selvittiin. :) Oli hiukka hankala löytää Ruotsista lauantaiaamuna tosi aikaisin mitään aukiolevaa paikkaa, josta olisi saanut jotain syömistä. Lopulta onneksi vastaan tuli semmonen huoltoasema, joka oli auki kellon ympäri. Raskaana reissaavan pitäisi hommata kauheet ruokavarastot autoon ;)

Lähdettiin Ruotsista ajelemaan puoli kuudelta aamulla ja perillä Hampurissa oltiin kai joskus seittemän aikaan. Hotellihuone löytyi heti ekasta hotellista, joka tosin oli aika perkeleen kallis suoraan sanottuna. ;) Mutta oltiin ansaittu se hemmottelu, kun edellisenä yönä oltiin nukuttu olemattoman vähän ja takana oli tosi pitkä autoilupäivä. Olikin aivan taivaallista päästä suihkuun ja mennä peiton alle odottamaan huonepalvelun tuomaa pastaa…

Matka Ruotsista Saksaan meni hyvin, vaikka välillä olikin puuduttavaa. Ruotsissa ajettiin periaatteessa vain moottoritietä, mutta oli siellä sentään tien varrella paljon lehmiä ja heppoja ja lampaita ja semmosia laiduntavia otuksia. Niitä oli kiva kattella matkan varrella. Ruotsista Tanskaan mennessä jouduttiin (iiik!!) vedenalaiseen tunnelliin! Mua on aina kammottanut ajatuskin semmosesta, mutta selvittiin hengissä. Eikä sitä tajunnut että yläpuolelle menee meri. :) Ja Tanskasta Saksaan mentiin keinuvalla autolautalla. Onneksi ei ollut pitempi matka (vain 30min), keinunta ei oikein tunnu sopivan mun aivoilleni. Tai kestää että siihen tottuu, Galapagoksen paatillahan eka yö meni ihan pilalle kun keinunta tuntui aika kamalalta.

Eilen illalla nukahdettiin joskus ennen kymmentä ja heräiltiin omia aikojamme seittemän aikohin. Ihana saada nukkua noin pitkä yö ja niin hyvin! Aloiteltiin aamu rauhallisesti ja joskus kymmenen aikoihin varmaan lähdettiin ajamaan kohti Serengeti Parkkia, joka olikin aivan ihana paikka! Eläintarha, jossa saa ajella omalla autolla villieläinten keskellä. Heti ekana meidät vastaanotti lauma kiraffeja, ne oli uteliaita hassuaj tyyppejä. Ja voi jestas miten korkeita!!! Ihan hullua katsoa avonaisesta auton ikkunasta kun kiraffi menee ohi ihan kosketusetäisyydellä! Hihkuinkin aluksi kuin pieni lapsi, kun näin miten ne otukset pyörivät autojen ympärillä. :) Kuvia otin paljon, mutta näytän niitä paremmin sitten reissun jälkeen, ei jaksa nyt alkaa montaa kuvaa näyttää, mutta jotain todisteita miten lähelle eläimiä päästiin. Tai siis miten lähelle meitä ne tuli. Ekaa tyyppiä taputtelin turvallekin kun se tunki päätä ikkunasta sisään. :) Kuvat on otettu normiputkella, eli ei oo mitään superzoomauksia, että tiiätte!

Serengetin jälkeen ajeltiin kohti Mindeniä, jossa piti yöpyä, mutta josta sitten jatkettiin matkaa tänne Kölniin. Matkan varrella nähtiin paljon pieniä kyliä ihanine rakennuksineen ja pihoineen joissa oli valtavasti ihania kukkia. Ajeltiin myös moottoriteillä, joiden varrella ei juurikaan ole nähtävää, mutta pääsipä Ville leikkimään ja ajamaan kerran tasan 200km/h… Navigaattorin muistiin kun tallentuu huippunopeus, niin uskalsin siitä kurkata kuinka lujaa me oikein mentiinkään. Mua kyllä hiukkasen ahisti tommonen nopeus, onneksi sitä ei tartte uudelleen kokea. ;) Moottoritiet on nähty, jatkossa ajellaan mieluummin pienillä teillä läpi pienien kylien. Siinä näkee paljon enemmän ja ne kylät on suloisia!

Matkasuunnitelmaankin on jo tullut muutosta, karsitaan kohteita ja ajellaan vähemmän päivässä, että ehdittäisiin muutakin kuin vain istua autossa. Huomenna suunnataan etelää kohti, tarkoitus yöpyä jossain Konstanzin lähettyvillä eli ihan Sveitsin rajalla. Jätetään Luxemburg pois reissusta, ollaan sitten mieluummin vaikka kaksi yötä Sveitsissä Verbierissä. :)

Nyt tää kiittää ja kuittaa. Alkaa jo uni painaa silmää vaikkei kello oo vasta kuin vähän yli kymmenen. Huomenna sitten ehkä taas lisää kuulumisia, jos vaan mahdollista…

One thought on “Hampurissa ja Kölnissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.