Pisassa

Tänään ajeltiin Verbieristä Italiaan ja kohti Pisaa. Lähinnä vain moottoriteitä, vaikka ne tylsiä onkin. Tunnelien puutteesta ei voi ainakaan tämän päivän ajelua syyttää… Ekana ne oli ihan kivoja, yksi maksullinenkin tunneli ajeltiin läpi, St Bernardin tunneli, jonka sisuksissa vaihdettiin maatakin Sveitsistä Italiaan. Siitä ilosta sai pulittaa parikymmentä euroa. Tunnelit alkoi kuitenkin lievästi sanoen tympiä kun niitä oli ajeltu jo kymmeniä! Saatiin myös Italiassa maksaa moottoritiemaksua, siihen upposi kolmisenkymppiä. Aika kallista hupia sekin. Säästettiin sentään tankkaamisessa vähän rahaa, kun taloudellinen vaimo keksi että bensahan on halpaa Sveitsissä, joten miksei tankata jo Sveitsin puolella. Sveitsissä se maksoi 1.05 euroa litralta, Italian puolella jotain 1.20 euroa. Saksassa oltiin Suomen hinnoissa.

Niin, niitä tunneleita riitti ja riitti ja riitti. Loputon määrä. Sveitsissä tunnelit olivat vielä sellasia ilmastoituja ja SOS-puhelimia ja hätäuloskäyntejä oli ihan tosi usein. Italiassa kaikki on toisin. ;) Tunnelit on seiniltään osittain ihan mustuneita (autoja kärähdellyt vaiko pakokaasuista?), ei tietoakaan ilmastoinnista tai turvallisuusjutuista ja valotkin on välillä vähän mitä sattuu. Ja huomasi ison eron siinäkin, että täällä on tien varret täynnä roskaa, Sveitsissä ei todellakaan.

Hotelli Pisasta varattiin jo aamulla netin kautta. Piti vain katsella millasia hotelleja tarjolla on, mutta sitten tuli vastaan semmonen tarjous josta ei voitu kieltäytyä. Oikeesti tää huone maksaa 400€/vrk (sikamaista, ei oo ihmeellinen huone eikä edes iso) mutta viimehetken tarjouksena hinta olikin tippunut muistaakseni 66%! On olevinaan deluxe-huone viiden tähden hotellissa, mutta emmä Suomessa esimerkiksi tästä maksaisi paljoo satasta enempää… Sijainti on joka tapauksessa mukava, ihan lyhyt matka Pisan kaltevalle tornillekin. On se sentään oikeestikin kalteva, vaikka se onkin paljon pienempi kuin kuvittelin. :) Ei otettu tänään vielä valokuvia, mutta huomenna otetaan ja laitan blogiin kuvamateriaalia mikäli saadaan huomennakin netti toimimaan. Mikään ei oo yksinkertaista tässä maassa… Silti tykkään Italiasta!

Oli muuten hassu hotelliin saapuminen. Ekan koitettiin tyrkyttää jotain tervetulodrinkkejä ja meitä kun kiinnosti vain suihkuun pääseminen. Kieltäydyttiin litkuista ja sitten yksi täti kädestä pitäen näytti missä meiän huone on, kertoi miten ilmastointi toimii ja muuta. Ja sanoi että nettiyhteys (joka ei tosiaan oo nopea ja kiukkuilee välillä) sekä minibaarin sisältö on ilmaista. Lähti se lopulta ja jätti meiät omaan rauhaamme. Kurkkasin tietysti heti minibaariin ja ooooo mikä sisältö… 1 cocis, 1 light cocis, 1 kupliva vesi ja 1 kuplimaton vesi. Ooolalaa, johan on avokätistä ;)

Huomenna sitten kuvia, en oo tänään matkan varrelta otettuja kuvia vielä edes jaksanut siirtää koneelle. Huomenna on koko päivä aikaa tutustua kaupunkin, napsia uusia kuvia ja näyttää teillekin niitä kuvia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.