Joulu valtaa kotia

Joulu valtaa kotia

Niin se joulu on vain alkanut valloittaa meidänkin kotiamme, vaikkei musta totta puhuen vieläkään tunnu jouluiselta. Mutta jospa se tunne huomenna tulee kun pääsee maistamaan kinkkua ja lanttulaatikkoa 🙂

Otin vähän kuvia todisteeksi jouluisen kodin tunnelmista…

Sipulista kasvattamani amaryllis on tehnyt yhteen kukkavarteen peräti viisi kukkaa! Aivan upea ilmestys!

Kaksi lipastoa ovat saaneet jouluisen kuorrutteen.

Ville toi tämän jättikokoisen joulutähden mulle eilen – valkoisen tietysti, kun se on ehdoton lempparivärini joulukukissa jälleen tänäkin jouluna.

Tämä asetelma ei ole itse ostettu (senhän huomaa väreistä, hihi), mutta uhrauduin sen meille adoptoimaan kun yksi yhteistyökumppani sen töihin eilen oli tuonut. Hui mikä uhraus! 😉

Tämänkin Ville toi mulle eilen, oli oikein kukkaispäivä. Valkoinen sekin tietty. 🙂 Nyt kun kukat ovat alkaneet aueta, tuoksu valloittaa olohuonetta.

Kuusen alle on alkanut ilmestyä lahjoja…

Ja mm. näiden pakettien kanssa olen viettänyt aikaani tänään, paketoiden niitä jotta ovat huomenna luovutusvalmiita.

Ja tämä köriläs tuo keittiöön ihanaa tuoksua. 🙂 Uunin hellässä lämmössä sika saa olla vielä joitakin tunteja, saas nähdä tuleeko se tänä vuonna valmiiksi aiemmin kuin vuosi sitten, jolloin saatiin sian kanssa valvoa johonkin kolmeen asti. 🙂 Olishan se voinut laittaa jo eilen nukkumaan mennessä uuniin, mutta meillä nyt on joku perinne laittaa se aatonaattoaamuna kypsenemään.

Tämä päivä on mennyt joululahjapainotteisesti. Vietiin Suvin+Mikon+Nean luokse lahjat joskus siinä päivällä ja sen jälkeen ajeltiin Raumalle treffaamaan ystävääni Piaa, jonka kanssa myös vaihdettiin lahjat, ihmeteltiin mahan kasvamista ja käytiin kahvilassa. Onneksi oli hyvä ajokeli, liukasta toki, mutta aurinkoinen lempeä pakkaskeli, ei tietoakaan mistään lumimyräkästä. Aamulla kyllä täälläkin sateli lunta, mutta se meni sopivasti sitten ohi.

Nyt on enää paketoimatta vanhemmilleni menevä hieman kookas ja ehkä hieman painavakin aarrearkkulahja ja Ville saa vielä aherrella mun lahjojen pakkaamisen merkeissä. Mutta muuten on kaikki lahjahommelit tehty, jes! Saunan meinaan tänään vielä pestä, jotta se ottaa huomenna joulusaunojat vastaan raikkain tuoksuin, mutta muuta en taida jaksaa. Eilen onneksi jo imuroitiin talo huolellisemmin kuin ehkä ikinä, pestiin lattiat ja järjesteltiin vähän paikkoja. Sopii joulun saapua keskuuteemme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.