Riistakameran tallentamaa

Pidetään pihallamme melkein koko ajan riistakameraa paikalla, jossa ruokitaan lintuja ja muitakin otuksia. En ole aikoihin kameran ottamia kuvia näyttänyt, mutta tässä alkuvuoden vierailijoita. Ei ihan niitä tinttejä, vaan jotain mielenkiintoisempia otoksia. :)

Vähän isomman kokoinen lintu, joka ei lienee esittelyjä kaipaa. Huomatkaa myös kuvassa näkyvä joulukinkun ”kuori”, joka ruokintapaikalle mielenkiinnosta dumpattiin.

Tarkkasilmäinen huomaa puun juurella ovelan otuksen…

Kettuhan se siinä, sian kuoren houkutus oli vastustamaton! :)

Kuten kuvien kellonajoista voi päätellä, otus tuli uudelleenkin vierailulle. :) Ja tuo samainen sian kuori nähtiin eilen aamulla tuossa isolla tiellä, kun linnut sitä nokkivat. Kettu ilmeisesti hylännyt sen sinne. :D

Ihan tavallinen vierailija, mutta oravat on sööttejä!

Ja vielä toinen kurre.

Mielenkiinnolla odotamme, tuleeko ketusta aktiivinenkin vierailija pihallamme. Kamera on kuvia taas tallentamassa ja vietiin eilen illalla ruokapaikalle kissanruokaa, kun sitä jäi käyttämättä kun katti katosi… Tuleepa jotain käyttöä sillekin ruoalle. Pikkujyrsijät eivät ilmeisesti näin kylmällä liikuskele, kun niitä ei ole kertaakaan kameraan tallentunut vaikka luulisi pähkinöiden yms herkun niitäkin houkuttelevan. Ja kissanruokaakin ollaan ennen pihalle laitettu ja joku kissa sitä vain oli silloin käynyt tuhoamassa kera kraakkujen.

Ihan älyttömän kiva ”harratus” tuo riistakameran kanssa leikkiminen! :) Oli ehdottomasti kannattava ostos, kun noita kuvia on aina kiva yhdessä käydä läpi ja jännittää josko sieltä tulisi jotain kivaa vastaan! :)

6 thoughts on “Riistakameran tallentamaa

 1. Hihih kiva katsella kamerasta vierailijoita :)

  Täällä päin liikkuu paljon kettuja ja ovat melkoisen pelottomia. Tuolla ne tien vieressä kipittelevät keskellä kirkasta päivää – paras oli yksi joka istui bussipysäkillä sen tolpan vieressä, ihan kuin olisi bussia odottanut :)

 2. Joo noita kuvia on kiva katsella :) Mä en ole montaa kertaa kettua nähnyt, asutaan kai huonossa paikassa kettujen mielestä. Mutta olipa varmasti näky se bussia odottanut otus! :D

 3. Anonyymi – ei ollut täysin suolatonkaan, turha sitä kieltää, mutta enpä usko että eläin kuolee sydän- ja verisuonitautiin tuon takia, taitaa kuolo korjata otuksen muulla tavalla ennen kuin ehtisi edes sairastua. Ja talviaikaanhan luonnosta ei suolaa sillä tavalla edes saa kuin muuten, etten koe meidän suurta ympäristörikosta tehneen jos yhden kerran pihalle viskaamme sian nahan palasen. ;)

 4. Moippa, etsiskelin riistakameraa ja plompsahdin tänne:) Mistä olette ahnkkineet tämän loistavan luontodokumenttikanavapaketin?

 5. Pauliina – muistaakseni tilattiin se Eränetti-nimisestä kaupasta, tässäpä linkki suoraan siihen kameraan joka meilläkin on tallentamassa kuvia (ja joskus videoitakin) eläinystävistämme:

  http://www.eranetti.fi/index.php?act=viewProd&productId=45

  Onhan tuo hintava, mutta niin on tavallisetkin kamerat ja tuosta on iloa piiiitkäksi aikaa! :) Kun me mieheni kanssa molemmat luontoihmisiä ollaan, niin tuollainen kamera on ihan aarre! Ja jälkikasvukin varmasti ihastuu isompana tuohon jos vaan yhtään luontorakkautta meiltä perii. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.