Neuvolakuulumisia

Nyt on taas yksi neuvolareissu takana ja eka kera Villen. :) Oli taas se täti, joka suurimman osan ajasta onkin ollut neuvolatätinä. Sehän jotain puhelikin silloin tammikuun alussa että saatetaan ehtiä näkemään vielä ennen synnytystä.

Painoa +500 grammaa per viikko (hyvä kun ei enempää tällä mun ruokahalullani!) ja yhteensä painonnousua semmonen kahdeksan kiloa, hemoglobiinia ei mitattukaan kun se oli sillon muutama viikko sitten niin hyvä. Verenpaine mitattiin kolmesti..! Oli vissiin vähän koholla, mutta ekalla kahdella peräkkäisellä mittauksella se johtui varmaan siitä kun jännitti se vaa’alle nouseminen ja ihan lopuksi tehty mittaus jännitti kun se kerran oli aluksi vähän koholla. Mutta eipä se silti ollut kuin 130/80 ja kumpikin luku on korkeampikin kerran ollut. Voi olla että Villen läsnäolo vielä kohotti paineita. ;)

Kohdunpohjan korkeus oli se sama 30cm kuin viimeksi. Vauvan pää on jo tosi alhaalla ja saattaapa olla kiinnittynytkin. Eli pienet supistuksen tapaiset on kai olleet oikeita pieniä supistuksia ja ovat saaneet pientä edistymistä aikaan. Jee! Tyypin sydän löi tasaisesti ja kaikki muutenkin hyvin.

Viikon päästä tiistaina sitten taas seuraava visiitti, JOS sitä ennen ei ala tapahtua. :)

Viime yönä sain taas hyvin nukuttua, kun nukuttiin sohvalla. Ihme juttu toikin, mutta pääasia että saa jossain nukuttua hyvin! Villekin on ihana, kun sietää vaimonsa nukkumisoikkuja. En toki mitenkään pakota herraa nukkumaan seurassani sohvalla, ihan vapaaehtoisesti tulee nukkumisseuraksi. Neuvolatäti mietti josko se vauvan sängyn makuuhuoneessa oleminen jotenkin vaikuttaisi tohon nukkumiseen, mutta en kyllä tietoisesti ainakaan sitä mitenkään vierasta. Musta on juuri kivaa kun se sänky siinä nyt on ja odottaa pientä nukkujaa. Mutta mistä sitä toisaalta tietää mitä ajatuksia tietämättään aivoissa liikkuu…

Nyt pitää alkaa kerätä tilauksia kasaan ja pakkailla niitä, kun vielä ainakin energiaa riittää. Perinteiseen tapaan tiistai on taas sellainen päivä, jolloin saa kantaa postiin kauhean kuorikasan. 15 maksua tilille pamahtanut, eli ei tule tekemisen puutetta pariin tuntiin…

One thought on “Neuvolakuulumisia

  1. Kiitos jättämästäsi viestistä! :) Pitää jossain vaiheessa ottaa hetki aikaa ja lueskella tarinasi läpi. Toisten raskauskertomukset kun on jostain kumman syystä nyt aika kiinnostavia!:) Synnytyskertomukset eritoten..sinulta sellaisen saa varmasti pikaisesti lukea. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.