Lumi-Kukan 2kk neuvola

Yö meni jälleen loistavasti – pieni nukkui noin yhdestätoista puoli kuuteen ja syömisväli oli peräti 7 tuntia ja vartti vielä päälle! Ihan huippua, ei ole tosiaan itellä enää väsymyksestä tietoakaan kun saadaan itekin nukkua joku 6 tuntia putkeen! Ja sen jälkeen pieni nukkuu vielä 3-4 tuntia, tosin ite herään mielelläni vaikka parikin tuntia ennen kuin neiti heräilee, niin ehdin sitten aamulla tehdä omia juttujani ihan rauhassa. Niin kuin käydä suihkussa rauhassa, laittaa tukan+naaman hianoksi ja syödä aamupalaa ilman kiirettä mihinkään. Musta on ainaskin kivaa tuhlata se puolentuntia aamusta siihen että tukka ja naama on siinä kondiksessa kuin ennen Lumi-Kukkaakin. En mä edes tunne itseäni kotiäidiksi, vaikka semmonen kai tavallaan olen olevinani. Mut mää oonkin bisnes-kotiäiti, kun tota kauppaani kuitenkin pyöritän. :D

Haa, mun toiseksi kivoin leluni kattelee mua ja mä juttelen sille!

Mutta niitä neuvolakuulumisia, ennen kuin unohtuu…

  • Pituus 58.3cm (kasvanut siis 9 vuorokauden aikana 1.9cm (!) ja syntymästä 9.3cm)
  • Paino 5205g (lihonut 295g 9 vuorokaudessa ja 2405g syntymästä, pian jo tuplannut painonsa!)

Pituuskäyrä oli hauskan näköinen, kun siihen tuli kauhea pystysuora hyppy, kun tyyppi pitenee vauhdilla! :) Paino on siinä ihan nollakäyrällä eli just sopivan painoinen. Mukavan pieni Lumi-Kukka silti on, kun neuvolan täti kertoi edellisestä vierailijasta, joka oli 3kk neuvolassa ja painoa jo 9kg..!! Vähän on kookas, kauhea kantaakin niin painavaa vauvaa! Kun toi viisikiloinenkin tuntuu välillä muka painavalta!

Taas tartutaan leluun ja tää onkin mun suosikkileluni eli amppari!

Saatiin se eka rokotekin tänään. Se meni yllättävän hyvin, ei tullut huutoa eikä suusta valunut sitä litkua poiskaan kuin vain ihan pikkuisen. Täti sanoikin jo etukäteen, että pulloruokinnalla olevat saavat sen yleensä helpommin nieltyä. Ei se herkullisen makuista tainnut olla, kun ei Lumi-Kukka mitenkään hymyillyt  neuvolan tädille sitä saadessaan, mutta ei suuttunutkaan. Ihana kiltti vauva! Kuukauden päästä sitten mun pientä piikitetään ekan kerran…

Voimailutreenit taas menossa.

Eilen me tytöt hypättiin aamulla jo autoon ja ajeltiin Raumalle. Käytiin ostamassa mun äipälle amppelimansikka synttärilahjaksi, kun äiti täytti 25 tai jotain… Hyvin meni reissu (paitsi  että jouduttiin näkemään onnettomuuspaikka) ja köytin ekaa kertaa turvakaukalon omaan autooni (oliskin kaikissa autoissa noin pitkä turvavyö!) eli Lumi-Kukka sai matkustaa ekaa kertaa ihan etupenkillä, kun mun autossa ei penkkejä oo kuin kahdelle. Olis ollut unelmasää avoautoilla, mutta siihen mennee jokunen vuosi ennen kuin äiti saa tytöstään avoiluseuraa (ja mullahan on avoauto vielä muutaman vuoden päästäkin – tosin ehkä sitten neljäpaikkainen).  Ja pääsinhän mä tänään avoilemaan parturiin ja takaisin eli yhteensä puolisentuntia nautintoa. Ja kesällähän ajetaan aina paljain varpain – se on parhautta! :)

Meitsi chillailee ekaa kertaa mutsin autossa.

Nyt eletään jännittäviä hetkiä sen suhteen pääsenkö Villen mukana asioille kunhan herra kotiutuu töistä vai jäänkö kotiin rauhoittelemaan pientä mölisijää… Mielellään menisin, mutta en viitti ihan rauhatonta beibiä antaa mummulaan hoitoon, kun pari-kolme tuntia muuttuu hoitajien elämässä piinaavan pitkäksi ajaksi… Ite kyllä sietää vaikka tuntikausia levotonta lasta, mutta inhottava ajatella että laittaisi muut sellasta sietämään… vaikka ne muut onkin omat vanhempani. Nyt ainakin tyyppi nukkuu rauhallisesti sylissä kun ensin tankkasi jotain 1.4 desiä maitoa… Ja yleensä sitä menee tasan desi…

2 thoughts on “Lumi-Kukan 2kk neuvola

  1. Hei.
    Löysin blogisi Postcard Gardenin kautta ja alan kyllä seurata jatkossa :)
    Hyvää viikonloppua sinne!
    Aurinkoisin terveisin, Regret

  2. Regret – kiva kun eksyit tänne! Mäkin menin sun blogiasi kurkkimaan heti :) Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.