Melko valmiina nimiäisiin

Onneksi en ole enää paksuna, voisi olla tuskaa ison mahapallon kanssa tällainen kuumuus! Ei kuumuus liian helppoa ole kyllä vauvallekaan, hikoilee kuin mikäkin vaikka päällä on lyhythihainen ja -lahkeinen kesäasu. Tulipa sillekin kesäasulle ennemmin käyttöä kuin uskoinkaan, kun kuvittelin ettei sitä ennen heinäkuuta tarvittaisi :D Huomenna on tiedossa yhtä lämmintä, joten on ainaskin hieno nimiäisilma, mutta voi pientä raukkaa kun joutuu hikisestä sylistä toiseen. Voi olla känkkäränkkäisyyttä ilmassa, kun oman äidin sylissäkin tulee kitinää vaikka sen pitäisi kai olla se kivoin syli maailmassa… kai ;) Vaunuissa ei oo oikein hyvä nukkua kun on kuuma, sisällä ei oo hyvä on kuuma, sylissä vasta onkin kuuma. Onneksi maito silti maistuu hyvin, niin tyyppi saa nestettä tarpeeksi.

Täällä alkaa olla siivoukset jo hyvällä mallilla. Keittiössä on 12 kahvi/teekuppia valmiina huomista varten ja sitten ne kertakäyttökamat, jotka saavat aikaan pientä jännitystä :D Ei kukaan muu asiasta mitään sanoisi, mutta eräs anoppi voi olla sitä mieltä, että ne ei oo ”soveliaat” tämmösiin juhliin. Mutta meiän juhlat, meiän koti ja meiän häpeä. :D Eiköhän tuo ole juuri oikea asenne. Ja Pia ainaskin puolustaa mua ja kertsejä, jee! :D

Vähän ehkä jännitystä on ilmassa sen suhteen, miten juhlat etenevät, kun ei ole sitä pappia luomassa tiettyä puuduttavaa kaavaa. Mutta kaippa asiat etenevät omalla painollaan. Ja ei me olla edes tekemässä mitään hienon hienoa virallista ristiäistilaisuutta, vaan rento parituntinen (sit alkaa formuloiden aika-ajot!) jossa ihmiset saavat cocistella ja herkutella ja parveilla ympäri taloa ja pihaa ja päivitellä sitä nimeä. ;) Koitan vielä keksiä jotain toisen nimen paljastukseen, ettei sitä vaan tylsästi putkauteta suusta ulos… Yksi idea tosin jo on hautumassa…

Luulenpa että tuolla sintillä on ollut parina iltana mahavaivoja, kun sellasta itkuisuutta on ilmassa ollut. Ke-to yönä pääsin ite nukkumaan vasta ennen kolmea, kun ei pieni vaan nukkunut eikä tuttikaan pysynyt suussa. Tutti siis yleensä saa sen levottoman rehaamisen loppumaan, mutta vain yleensä. Ja nyt kun tyyppi on alkanut tunkea jatkuvalla syötöllä käsiä naamaansa, tutti lentää kovin helposti pois. Varsinkin jos kaveri on levoton. Nyrkki myös koittaa monta kertaa päivässä mahtua suuhun, mutta kun ei se mahdu vaikka kuinka yrittäisi! Oonpa ihan itekin pienelle näyttänyt, ettei se aikuisellakaan suuhun mahdu. :D Kaikkea sitä näköjään tulee tehtyä kun äidiksi tulee… Enpä olis vielä vuosi sitten nyrkkiä suuhuni tunkenut, mutta kaikki on nyt toisin. :D

Eilen käytiin serkkuni 13v-synttäreillä ja serkun pikkusiskon (vanhemman kummityttöni) nimppareilla. Siellä meiän pikkukaveri alkoi naureskella, kun tuli puheeksi tanssiva pappi. :D En ollut huomannut ennen kertoakaan meiän pienelle, että kyllä ne papitkin tanssivat! :D Kannattaa muidenkin kertoa se omalle pienelle jälkikasvulleen, hyvin oleellinen asia!

Tänään olisin mielelläni avoautoillut vaikka koko päivän, kun lämpötila kipusi 26 asteeseen… Voihan blaah, kun se ei oikein ollut mahdollista (vaikka tankkikin oli täynnä, ihan omakätisesti sen maanantaina täytin!). Sain mä sen verran kuitenkin avoilla, kun vein äitille raaka-aineet kolmiovoileipiä varten. Kahden Coldplayn kappaleen mittainen avoilu oli parempi kuin ei mitään! Ja onneksi kesällä saa avoilla kodin ja mökin väliä, mikäli sää sen sallii. :)

Pitääpä huomenna ottaa orvokkimerestäkin valokuvia. Istutin tänään loput orvokit isoihin ruukkuihin. Olisko niitä kukkia istutettuna jo sata… Ja vielä olisi istutettavaakin, kun Hra L toi niitä hiukka enempi kuin pyysin. ;) Mutta ehkä osa päätyy mökille. Pitäisi voikukatkin repiä joukkohautakukkamaasta, eihän sieltä pääse mansikatkaan kasvamaan kunnolla kun voikukkia on ihan järjettömästi. Yhtäkkiä sinne ilmestyneet, mokomatkin pirulaiset! Ja perattuun kukkamaahan heittää kesäkukkasekoituksen siemeniä, että saataisiin taas sekakukkaloistoa loppukesään. Voi, kyllä sitä tekemistä riittäisi kun vaan tuo pieni ihminen antaisi tehdä! Nyt on jaksamistakin eri tavalla kuin vuosi sitten, kun ei tarvitse rasittaa itseään töissä istumalla. Äitiväsymystäkään ei enää ole (paitsi niinä öinä kun napero vain valvoisi ja valvoisi), kun se riittää kun saan nukkua 6-7 tuntia yössä. Varsinkin jos eka nukkumispätkä on yli neljä tuntia! Se on raskainta kun tyyppi ei iltaisin nuku niin kuin päivisin eli kun olisi aikaa hengailla kahdestaan Hra L:n kanssa, ei saadakaan olla kahdestaan vaan pikkutyyppi vaatii huomiota. Ollaan me sentäs yksi elokuva saatu katsoa jälkeen jakautumiseni. Sekin pätkittäin. :D Pari iltaa sitten katsottiin Housea yksi jakso (niitä on boksin sisuksissa jokunen odottamassa) ja sekin meni pätkittelyksi, kun piti koittaa pitää Nti L tyytyväisenä. Voi miten odotankinn jo sitä aikaa, kun tuo osaa aloittaa yöunensa järkevään aikaan…

Nyt pitänee kiiruhtaa lämmittämään tuttipulloa, taitaa tyyppi olla nälkäinen. Syö 1.5 tunnin välein silloin kun ei nuku, päiväuinuessa ruokaväli on 3-4 tuntia.

Huomenna sitten riennän tännekin kertomaan sen nimen! :)

2 thoughts on “Melko valmiina nimiäisiin

  1. Voi kuule kyllä se nyrkki sinne suuhun mahtuu, Miro ainakin sai sen monesti sinne. :D En vaan ymmärrä kuinka se on mahdollista, ehkä tuolla pojalla on sammakon suu tai ainakin oli. :D
    Kuulostaa kovin tutulta tuo lause: ”Voi, kyllä sitä tekemistä riittäisi kun vaan tuo pieni ihminen antaisi tehdä! ”. Nyt alkaa hiukan saada jotain aikaan Miron kanssa kahdestaankin ollessa kun viihtyy joitain hetkiä yksin leikkiessä mutta silti usein hommat jää kesken. Ehkä sitten joskus saa sitä omaa aikaa enempi…

  2. No hyvä kun sulla Jutta on parempaa informaatiota, voin kertoa pienelle että kyllä se sinne mahtuu kun tarpeeksi yrität :D

    Ehkäpä joo joskus taas on enemmän itelle aikaa… Sitten kun lapsi muuttaa kotoa pois :D No ehkä hiukan aikaisemminkin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.