Eka vauvallinen juhannus

Torstai oli niin tohinaa täynnä, että huh! Lähdin heti aamusta ajelemaan kohti Raumaa ja nappasin sieltä uudet silmälasit mukaani. Ne kun olivat sopivasti juhannukseksi valmistuneet. Mun oli pakko ajaa sakkopaikalle, kun laillisia parkkipaikkoja ei ollut vapaana järkevän kävelymatkan päässä silmälasikaupasta. Ja en tosiaan alkanut mistään kilometrin päästä raahata painavaa turvakaukaloa. Ja oli onnea matkassa, kun en sakkoa saanut. Joku kylähullu tai mikä lie tosin tuli kuittailemaan sakkopaikasta. :D Oli ite saanut siitä sakon muutama päivä sitten ja epäili että en saanut siksi sakkoa, kun mulla on niin kallis auto. Jaa, se varmaan vaikuttaakin parkkipirkkoihin ajaako tonnin vai sadantuhannen autolla?! No, sitten se alkoi vielä udella että miten aion autoni ajaa pois, kun se katu oli niin kuin umpikuja. Sanoin että käännän autoni siinä kadulla, kun se on niin leveä. Ei sitä olisi kuulemma saanut tehdä. Olis kai pitänyt jättää auto siihen ja kävellä kotiin?! ;) Tai lahjoittaa auto sille ukolle?! :D Käänsin sitten kuitenkin autoni siinä kadun pätkällä ja ajoin pois. Kai se ukko laittoi rekkarin muistiin, niin voi seuraavalla kerralla muistuttaa taas asiasta. Tosin seuraava kerta kun rillikauppaan menen, on ehkä joskus viiden vuoden päästä. Vähän pisti ketuttamaan tuo ukkeli, mutta sainpa hienot rillit eikä muulla ole väliä! Ja vauva oli mitä ihanin, katseli vain maailmaa nätisti kaukalostaan ja hurmasi myyjän. :)

Käytiin Lumi-Kukan kanssa sitten kotona tankkaamassa maitoa ja sen jälkeen suunnattiin vielä mikroaaltouuniostoksille. Ei pitänyt moista vehjettä mökille hommata, mutta kun keskiviikkoiltana puhuttiin aiheesta, niin todettiin, että ehkä pitää uhrautua. Vaikka en olisi mikroa mökille kyllä ilman tuota pikkutyyppiä hommannut. Veljen entisestä työpaikasta sain velihintaan :) ihan nätin Samsungin mikron. Vaatimuksina oli lähinnä se että se on digitaalinen (hankala ei-digitaalisella lämmittää maitoa, joka vaatii 15-30 sekuntia lämpöä) ja koko saisi olla pieni. Tai pieni ja pieni, mutta ei mikään hervottoman kokoinen.

Mikrokaupassa Lumi-Kukka vain veteli hirsiä. Sitten heräsi kun mentiin vielä hakemaan yksi paketti Ärrältä ja lopuksi vielä vietiin kasa postia postiin, mutta ei ääntääkään päästänyt koko reissun aikana. Ihan unelmavauva shoppailureissuilla!

Kotona sitten vielä pakkasin viimeisiä kamoja mökkeilyä varten ja joskus siinä iltapäivällä sitten päästiin koko perheen voimin lähtemään mökille. Välimatkaahan ei kotiin ole kuin semmonen vajaa 20 minuuttia autolla, tosi kätevää. Ja kuitenkin mökki on niin kaukana kotoa ja siitä elämästä siellä, että mökillä saa olla ihan eri maailmassa. Nautiskella järvestä ja metsästä ja omasta rauhasta. Mitä nyt ilkeä eiku ihan kiva anoppi asuu naapurimökillä :D Mutta siitä on vain hyötyä, kun päästiin perjantaina ja lauantaina ekaa kertaa kahdestaan saunomaan sitten Lumi-Kukan syntymän, kun vietiin tyttö naapuriin!

Juhannusaatto ei eronnut sen kummemmin normaalista päivästä, mitä nyt saatiin nauttia mökkeilystä koko perheen voimin! Ylellistä, kun saa ”arkipäivänä” (sitähän perjantai on) olla koko päivän Villen seurassa. Ei tartte yksin olla vauvasta vastuussa ja sidottuna siihen ihan sataprosenttisesti. Päivä meni mökkiä järjestellessä ja haettiin me yksi tavarakuorma kotoakin. Illalla sitten lämmitettiin sauna ja otettiin hemmetin tuimat löylyt koivuntuoksuisessa saunassa. Ihan eri fiilis kuin kotona sähkösaunassa! Oli hiukan kuitti olo saunomisen jälkeen, mutta ei auttanut kuin välttää kiusaus rojahtaa sänkyyn ja nukkua aamuun asti. Haettiin beibi kotiin ja tehtiin ruokaa. Ja sitten katottiinkin jalkapalloa ja uni tuli jo pelin aikana. Aika villi junannusaatto siis! ;) Mutta sopi mulle oikein hyvin, en kaipaakaan mitään ihmeen rellestysjuhannuksia.

Juhannuspäivänä jatkettiin mökin järjestelyä sen verran kuin jaksettiin ja otettiin vaan rennosti.  Käytiin me anopin syntymäpäivän kunniaksi pienellä ajelulla kun ei mitään rompetta haluttu lahjaksi antaa. Ja katteltiin jalkapalloa :D Tajusin nyt vasta tässä vaiheessa, että Centrebetissähän on aivan mainiot live-vetomahdollisuudetkin ja tein itelleni lisäjännitystä peliin tekemällä livevetoja pitkin pelejä. Oon kaikista futispeleistä tehnyt Centrebetissä semmoset vedot että kumpi voittaa vai tuleeko tasapeli ja saanut sen verran rahaa takaisinkin ettei ole tarvinnut pelitiliä lihottaa omilla rahoilla enempää. Ja livevedoilla saa myös kummasti rahansa takaisin pienten korkojen kera. Kivaa viihdettä!

Sunnuntaina käytiin kaupassa ja sen jälkeen kotona hakemassa vähän rompetta ja huoltamassa kasveja ja eläimiä. Ja mökille palattuamme vanhempani olivatkin mökille jo saapuneet, kun meillä meni tuolla reissullamme vähän ajateltua kauemmin kun oli pikkuisia ongelmia pihalammen ja isoimman akvaarion kera. Muutaman tunnin päästä saapuivatkin seuraavat ”vieraat” – Lumi-Kukan haltiakummitäti-Pia ukkelinsa kera. Pialla oli ihan mainio lahjakin kummitytölleen – sammakkouima-allas ensikesää varten! :) Ihan huippu ainakin mun mielestä! :D

Lumi-Kukka se sitten vaan päätti, että ei enää suhtaudukaan Piaan niin kuin ennen. :( Alkoi siis vierastaa, kun eivät ole muutamaan viikkoon nähneet. Se olikin sitten semmosta väsytystaistelua, jotta lopulta vähän ennen kotiin lähtöä Pia sai pitää Lumi-Kukkaa sylissä ilman huutoa… Väsytystaistelu käytiin makuuhuoneessa, jossa istuskeltiin sängyllä ja Pia sopivan välimatkan päästä jutteli ja leikki leluilla ja väänteli naamaansa pikkuiselle ja sai loipulta aikaan hymyjä pienen kasvoilla. :) Edes perinteisesti varma tapa eli vaipanvaihto ei saanut pikkuneitiä hylkäämään vierastusta täysin. Hymyjen seassa kun oli välillä sellasia ilmeitä että pian alan huutaa… No, onneksi lopulta saatiin solmittua välirauha Pian ja Lumi-Kukan välille! Jospa seuraava kerta menisi taas normaalimpaan tapaan, jos vaan näkemiseen ei tule kauhean pitkää taukoa.

Nyt on sitten palattu arkeen, tosin erilaiseen kuin ennen juhannusta. Käytiin me tytön kanssa aamulla kotona, mutta palattiin mökille heti kun mahdollista. Kun tyyppi ei suostunut nukkumaan kotona kuin ehkä vartin ja yliväsymyskiukuttelu oli sitten sen mukaista. Sain mä muutaman tilauksen pakattua ja sitten vaan äkkiä kamat kasaan ja auton nokka kohti mökkiä.

Nyt pieni on reilun tunnin jo nukkunut vaunuissa. Kerran on itkuhälytin herännyt henkiin ja laitoin tutin uudelleen suuhun sekä heitin pienen kierroksen pihalla vaunujen kera ja heti tuli uni uudelleen. :) Ihanaa omaa aikaa! Mikäs tässä Spotifystä kesäistä musaa kuunnellessa ja blogiin kirjoitellessa. :) Nyt voisin vielä vaikka kirjoitella yhtä kesken olevaa kirjettä, kunnes pieni herää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.