Vauvan kätisyys

Mahtaakohan ihmisen oikea- tai vasenkätisyys näkyä jo ihan pienestä pitäen?! Tuo meiän pikkuneiti kun on alusta asti ollut sellainen että ottaa kouraansa kaikkea mieluummin vasempaan käteen ja nyt kun osaa jo kurkotellakin esineitä kohti, niin eikös vain vasen käsi aina tavoittele kaikkea. Tuleekohan pienestä siis vasuri?! :) Mielenkiintoista odotella, onpahan ainakin nyt äidin virallinen veikkaus esitetty näin julkisesti. :D

7 thoughts on “Vauvan kätisyys

  1. Ainakin kun itse asiaa ihmettelin neuvolassa, niin sanoivat ettei sitä pikkuisella vielä näe.. kätisyys saattaa kuulemma vaihdella useinkin matkan varrella. Ei sitten sanonut sen tarkemmin, että koska se asettuu.. :)

  2. Sama juttu Oivalla, vasen käsi aktiivisempi, tosin en silti usko että vasenkätisyys jää, sillä me ollaan molemmat oikeakätisiä. Eikös tuo ala vakiintua vasta aika myöhään, joskus parin vuoden jälkeen? Vaikka eipä kai noista koskaan tiedä :).

  3. Olen lukenut myös että se vaihtelee matkan varrella ja muistaakseni joskus kolmen ikäisenä alkaa asettua. Voi olla että muistan väärinkin. Miro käytti myös vasuria alussa enempi mutta nyt on jo ollu kauan oikea se millä syö ja piirtää.

  4. Itse oon käsittäny, että sitä ei voi sanoa etukäteen ainanka noin varhaisessa vaiheessa. Vielä 5-vuotiaskin saattaa käyttää molempia käsiä yhtä paljon.

  5. Ihmisen käsisyys riippuu siitä kumpi aivopuolisko on hallitseva. Jos oikea on hallitseva, ihminen käyttää enemmän vasenta kättä ja päinvastoin. Mutta kun ajattelee kuinka paljon pieni vauva vielä kehittyy vaikka kolmeenkin ikävuoteen mennessä, tuskin vielä ihan pienestä voi mitään varmaa sanoa.

    On myös usein todettu, että oikea aivopuolisko on hallitsevampi taiteellisemmilla ihmisillä… Vasen on enemmän akateeminen puoli. Vaikka yksilöitähän tässä kaikki ollaan.

  6. Ystäväni lapsi oli pienestä pitäen käyttämässä vasenta kättä – ja tämä tietysti aiheutti ihmetystä kun kummatkin vanhemmat sukua myöten oikeakätisiä. Vaan tyttö on nyt jo 4½-vuotias ja vasuri on yhä :) Minä kun olen itse vasenkätinen niin minusta on aina hauska huomata kun pienistä kasvaa vasureita :)

  7. hmph.. kovin epäuskoista kommenttia täällä. Ihan hyvin mun mielestä Lumi-Kukka voi olla vasuri! ja jos vaihtuukin niin sit vaan vaihtuu! Tämä kummi alkaa ainakin jo treenaamaan vasenta neulomista ja virkkaamista – että osaa sitten opettaa neitiä kun on sen aika! ;) nih.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.