Takana kiva viikonloppu

Lauantaina saatiin vihdoinkin tehtyä loppuun jo lähes vuosi sitten kesken jäänyt maalausprojekti. Kuvia ei vielä ole, mutta otan kun saadaan projektin kohteet paikoilleen. Maalattiin mökin olohuoneen kaksi kirjahyllyä valkoisiksi (miksei vihreiksi, Pia kysyi) ja saadaan tänään varmaankin ne hyllyt siirtää paikoilleen ja alkaa täyttää hyllyä kirjoilla ja muilla romppeilla. Maalausprojektin ajaksi Lumi-Kukka meni naapurimökkiin, jonka oli vallanneet mun vanhempani kun anoppi ei mökillä lauantaina ollut. Onnistui maalaus helpommin kun ei tarvinnut juosta vaunuja heiluttamassa ja tuttia suuhun laittamassa.

Maalausprojektin jälkeen alettiin lämmittää grilliä. Siinä meni oma aikansa kun puulla se lämmitettiin, mutta mikäpä kiire meillä olisi minnekään ollut. Saatiin sitten jossain vaiheessa kanaa ja makkaraa ja kyssäkaalia mahojemme täytteeksi. Kyssäkaali on yllättävän hyvää ihan sellaisenaan, kuutioituna esimerkiksi. Vähän kuin laimeaa lanttua. Kantsii testata!

Ilta meni sitten tietysti yleisurheilun em-kisoja tsiikaillessa. Ja Lumi-Kukkaa ihastellessa. ;) Sehän kuuluu aina asiaan! Tyttö ei malttanut yöunillekaan nukahtaa ennen kuin joskus puolen yön aikaan, mutta nukkui syvää unta kun ei herännyt kun kannoin pienen anopin mökiltä viileässä kesäyössä omalle mökillemme. Välimatkaa ei tosiaan oo paljon, mutta silti.

Kukkis tutkii keskittyneesti isin vanhaa nukketyyppiä. Näitä on iiiso kassillinen erilaisia!

Ajattelin että kyllä nyt menee yöunet varmaan tosi nappiin, kun oli niin toiminnantäyteinen päiväkin, että varmasti uni maistuu. Paskat. Pikkuneiti taantui pikkuvauva-asteelle ja heräsi kolmen tunnin välein syömään ja nukkui tosi levottomasti muutenkin. Sain ite nukuttua vasta joskus ennen kahta kun oli palelukohtaus päällä ja eikös vaan sitten varmaan jonkun vartin nukkumisen jälkeen ala kuulua nälkähuutoa pinnasängystä. Ja uudelleen puoli kuuden aikoihin ja lopullinen itkuinen aamuherääminen tuli puoli ysin jälkeen. Puoli ysihän on ihan kiva heräämisaika, niin jos olisi ite saanut yöllä nukkua hiukan paremmin. Heräsin jatkuvasti kaikkiin pinnasängyn ääniin ja olin aamulla ihan kuitti. Onneksi pieni nukahti ekoille päiväunille jo kymmenen jälkeen ja nukkuikin sitten hyvin. Sain vähän omaa lepoaikaa, ei mua enää väsyttänyt mutta sekin on ihanaa kun saa vain olla omassa rauhassaan.

Kun Lumi-Kukka oli herännyt ja ruokittu ja muuta, lähdettiin ajamaan Kauttuan Ruukki festivaaleille. Treffattiin siellä Pia kera äitinsä ja isänsä. Oli varsin mukavaa nähdä pitkästä aikaa Pian vanhempiakin, kuten myös mun lemppariakkaani Piaa. Me ollaan siitä omituisia akkoja, että me ei juurikaan ikinä koskaan soitella toisillemme. Kun on tekstarit ja netti ja posti, niin pidetään yhteyttä niiden avulla. Nyt sitten lauantain aikana mää soitin Pialle kolmesti ja Pia mulle kerran. Siis kauheeta!! :D Tuli taas parin vuoden puhelinkiintiö täyteen meiän kahden välillä. :D

Lumi-Kukka oli varsin hyvällä tuulella koko sen ajan kun festareilla oltiin. Lopuksi alkoi harmittaa, kun ruoka-aika lähestyi, mutta sekin harmitus meni ohi kun tyttönen pääsi matkarattaista syliin siksi matkaksi kun autolle käveltiin (jestas miten raskasta tuota reilun seitsemän kilon ihmistä on kantaa pitempiä matkoja varsinkin kun on kuuma!) ja autossa mökkimatkalla tuli unikin.

Huono kuva hienoista tossuista. Oli hieman hankala valokuvata viuhtovia koipia. ;) Toisessa lukee ”50% mummy” ja toisessa ”50% daddy”. Suloiset!

Pia sitten kyseli jonkun ajan päästä voisivatko he tulla vielä meitä kattomaan, kun kerran harvemmin me Pian kanssa nähdään kun hän Hämiksessä asuu. Tokihan se meille sopi ja jonkun ajan päästä auto kurvasi pihaan. Pia piti huolta meiän Pupsu-pupun ja Örebro-marsun ulkoilutuksesta ja kantoi otukset ulkoaitaukseen. Deea oli melko epätoivoinen, kun ei millään päässyt aitauksen sisään, ei vaikka kuinka nyhti ruohoa aitauksen viereltä. :D Ja voi, Lumi-Kukalla oli niiiiin hauskaa eläimiä (lähinnä kai Deeaa) katsellessa, että piti ihan naureskella ja hihkua! Ja Pian isänkin temput kovasti pikkuneitiä naurattivat. On niin ihanaa kun pikkuinen ymmärtää koko ajan enemmän ja enemmän ympärillä olevasta maailmasta!

Näitä päiviä pitäisi kyllä olla lisää, kun on noin paljon toimintaa! Lumi-Kukka niin nauttii kun saa katsella ihmisiä ja eläimiä tietty myös. :) Onneksi kaksi seuraavaa viikonloppua onkin toiminnantäyteisiä. Tulevana viikonloppuna saadaan vieraiksi molemmat veljeni naisineen (Nea-kummityttö tietty tulee myös) ja sitä seuraavana meitä odottaa hartaasti odotettu Häme-risteily. Se kerran jo peruuntui paatin ollessa rikki, mutta jospa nyt päästäisiin reissuun. Eka viikonloppureissu vauvan kanssa, jännää! Mutta hyvää harjoitusta, kun tammikuussa tämä pieni perhe hyppää lentokoneeseen ja suuntaan kohti Lanzarotea.

Hiukan suloinen leikkipuku (joka pyjamanakin menee hyvin) ja meiän lempparitutti! Puku tilattu samaisesta brittikaupasta kuin tossut sekä kaksi muuta leikkipukua, joista tulee kuvat kunhan ne on päälle puettu.

Keskiviikkona vietetään vuosipäivää, kun Hra L pujotti kolme vuotta sitten sormeeni sormuksen, jossa lukee ”Hra L:n oma rakas 4.8.07”. :) Toisaalta tuntuu että häistä olisi jo paljon kauemminkin aikaa, mutta kolme vuotta nyt täyteen tulee. Ollaan suunniteltu josko mentäisiin elokuviin ja syömään (muttei mihkä ketju-paska-ravintolaan vaan johki hääpäivän arvoiseen paikkaan), eli winkwink mummi ja pappa, saakos Lumi-Kukka tulla hoitoon keskiviikkona? ;) On myös mielessä jotain pientä juonimista tuolle päivälle, mutta siitä ei enempää, kun Hra L kuitenkin lukee tarinoitani. Kerron sitten myöhemmin.

Nyt syömään herkkulounas, joka sisältää lasillisen vettä ja näkkileipää ruohosipulituorejuustolla. Köyhää! :D Mutta koitan juoda vettä päivisin kotona ja emmä jaksa mitään ruokaa alkaa päivällä itelleni vääntää eikä tee mieli mitään kaupan valmis-shittejä. Näkkäri on ihan hyvää ruokaa. :D Pitäisi vaikka jotain hedelmiä päiväruoaksi ostaa, kun niitä voisi tehdä mieli syödä tässä kuumuudessa. Koti on yhä vaan kuuuuuma, vaikka mökillä onkin jo viileempää sisällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.