Pulkkailua ja pottailua

Ostettiin eilen Lumi-Kukalle hieno vihreä Stigan vauvapulkka. Oltiin varauduttu siihen että tarjolla on vain sinistä ja punaista (yök ja yök), mutta värejähän olikin enemmän – jee! Ja mehän iskettiin kyntemme sitten heti vihreään, lemppariväreistä toiseen! :) Tänään päästiin sitten kokeilemaan pulkkailua ja taisi tyttönen siihen tykästyä, siihen malliin ainakin kiljahteli pulkkailun lomassa! Huomenna uusiksi, ellei sitten pakkanen pauku liian kovasti.

Miksi meiän piti tähän pysähtyä, ihan tylsää olla vaan paikallaan...

Ja pottailusta – se on nyt sitten tainnut loksahtaa pääkopassa oikeille urilleen. Tähän mennessä ollaan pottailtu onnistuneesti vain kylvyn jälkeen, mutta eilen sai potan tyhjentää kolmesti ja tänään vissin jo neljästi. Ja yksi kerta ei tyhjennettävänä ollut nestemäistä tavaraa, hurraa! :D (Tähän se menee kun äitiytyy, kauhean kiinnostavat puheenaiheet…) Tosi kiva juttu jos tuo pottailu jo näinkin nuorena alkaa sujua noin hyvin! Emmä tiiä milloin lapset yleensä pottailun salat ymmärtää, vaihtelee varmaan aika paljon, mutta en mä osannut odottaa että 8.5kk:n iässä alettaisiin menestyä tuolla saralla näin hyvin!

4 thoughts on “Pulkkailua ja pottailua

 1. Ehdottoman hieno pulkka! :) Ja juu, hienosti menee teillä pottailut. Meillä ei mene läheskään noin hienosti vaikka tytsyllä pian mittarissa jo 12 kk!

  1. Eilen eksyin lukemaan jotain pottailujuttuja keskustelupalstoilta ja tuntuu että lapset oppii potan tarkoituksen niin eri iässä. Mutta eipä tän ikäisillä mikään kiire vielä olekaan! :)

 2. Oivalla on punainen JA sininen (mummilassa) pulkka :D ja musta ne on ihan parhaimmat! Mutta Kukkiksen vihreä pulkkakin on tietty siisti!

  Onnea pottailuun! Mä tossa just mietinkin että mitenhän käy kun nuo kasvaa ja alkaa kävelemään, saako niitä enää millään istumaan potalla… :D no, se on sen ajan murhe. Kyllä Oiva nytkin siitä ylös änkeää jos ei ole tarvetta tai vastaavasti ei anna nostaa pois jos on kesken (äiti on vähän hätäinen välillä…) ;). Toivottavasti jatkuu samaan malliin teillä, varmaan lapsellekin mukavampi kun ei aina ole ihan märkä vaippa alla.

  1. Mulla on sellanen jännä suhde noihin perusväreihin, hihi :D

   Saas nähdä joo miten pottailu jatkossa menee, toivotaan parasta! Kukkis tuntuisi viihtyvän potalla istumassa nykyään vaikka aina, kun alkuun oli kauhea kiire päästä pois. Siinä on kai nykyään kiva istua vaikkei hätäkään olisi. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.