Uneton

On varsin järkevää olla hereillä kello kolme yöllä… Ei varmaan väsytä aamulla yhtään, kun herätysvalo herättää puoli kasin aikaan. Argh!

Lumi-Kukka suostui nukahtamaan vasta joskus puoli yhden jälkeen meiän väliin. 11 jälkeen pieni meiän sänkyyn meni, ekana Villen kainaloon ja mäkin möngin seuraksi koirien ulkoiluttamisen jälkeen, mutta ei sitä väsyttänyt yhtään. Luettiin siinä sitten kumpikin jotain kun ei väsymyksen merkkejä ilmassa ollut ja sammutettiin valot vähän ennen kahtatoista. Pimeyskään ei silti tehonnut vaan touhuaminen jatkui. Taisinpa ite simahtaa lopulta aiemmin kuin pikkuihminen. Kelloa vilkaisin viimeksi joskus siinä puoli yhden aikaan.

Nukuin tunnin ja kuvittelin että Lumi-Kukka oli jo omassa sängyssään nukkumassa, mutta siinähän se mun vieressä nukkui. Kannoin sänkyynsä nukkuvan tyttösen ja sen jälkeen koitin ite nukahtaa uudelleen, mutta eipä onnistunut. :( Näin tuon tunnin nukkumisen aikana jotain levotonta untakin, en muista millaista, mutta sekin jotenkin kai jäi mieltä vaivaamaan ja unettomuus iski kyntensä. Kolmeen asti koitin saada unta, mutta luovutin. Jospa uni tulisi uudelleen vielä jossain vaiheessa, kun tunnin yöunilla voi olla vähän hiljaista töissä… Lupauduin vielä menemään sinne torstaina perjantain sijaan, vaikka ekana ajattelin meneväni perjantaina.

Mutta tänne päin kuuluu siis töitä ja töitä. Ja siinä välissä vaipanvaihtoa ja pottailua ja syöttämistä ja viihdyttämistä. Keskiviikkona ahersin tuntikausia kauppani parissa ja keksinkin idean jolla saan vähän helpotettua puuhia uuden kaupan kanssa. Vanhan kaupan tuotteita saa ostaa alennuksella, niin ehkä edes jokunen tuote myydään loppuun, niin jää vähän vähemmän tekemistä sen projektin kanssa kun siirrän vanhan kaupan tuotteet uuteen. :)

Pakkanenkin paukkuu (ulkona tosiaan paukkuu, oli kiva sillon 11 aikoihin koirien kanssa kävellä ulkona, kun pimeys jo muutenkin saa aikaan skitsoilua ja kun siihen lisätään vielä se pauke…), mittari näyttää -17.6°c. Hrrr! Onneksi autoa saa pitää tallissa, vois olla muuten aamulla melko viileä kaara. Ja kevättä jo odotellaan, vaikka talvesta ja lumesta tykkäänkin. Mutta tuo lumimäärä alkaa jo hankaloittaa elämää. Emmä osaa enää edes peruuttaa pois vanhempieni pihalta, kun siinä on niin julmetut lumivallit ja auton mentävä käytävä vaan kapenee kun lumimäärä lisääntyy. Mutta enpä usko että kaikki lumet vielä taivaalta on sataneet… Eletään kuitenkin vasta helmikuun ekaa puolikasta. En silti valita, kauhea lumimäärä on paljon paljon kivempi kuin lumeton loskakeli!

Jospa kirjoittaisin postcrossing-postikortin tai pari ja koittaisin vaikka sitten taas jos saisin houkuteltua nukkumatin vierailulle…

2 thoughts on “Uneton

  1. Jos unettomuus vaivaa, en koskaan jää sänkyyn pyörimään vaan nousen reilusti ylös ja ristipistelemään, lehtiä lukemaan tai vaikka jotain nauhotusta katsomaan. Pakottamalla ei yleensä uni todellakaan tule. Ja sittenkin annan itselleni luvan koko loppuyön (on jäljellä sitten 1 tai 4 h) vain levätä, nukkua ei tarvitse.

    Yleensä rentoutuminen ja rauhoittuminen mulla auttaa ja uni tulee jossain vaiheessa. Yö voi toki jäädä lyhyeksi, mutta pari yötä sinne tänne ei ainakaan mulla tunnu liian pahalta.

    1. Mä lueskelin ensin sängyssä ja sitten siirryin olohuoneen puolelle bloggailemaan ja kirjoittelemaan postikortteja. Ennen viittä menin takaisin sänkyyn ja tulihan se uni sitten joskus viiden jälkeen. Ensin kyllä siirsin herätyskellon herättämään vasta yhdeksän aikaan, kun eipä tuolla töihinmenoajalla tähän aikaan vuodesta mitään väliä ole.

      Se sängyssä pyöriminen on kyllä ihan turhaa hommaa, mieluummin tekee jotain mukavaa ja kyllä se uni sitten jossain vaiheessa tosiaan tulee jos on tullakseen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.