@Tampere

Torstaina lähdettiin ajelemaan Hämeenlinnaa kohti heti pian töitten jälkeen. Perillä oltiin lienee joskus  seiskan aikoihin. Syötiin herkullisia kuumia leipäsiä ja grillissäkin makkaroita käristyi. Ja KukkisQ valvoi ja valvoi… ei suostunut vielä puolenyönkään aikaan nukahtamaan ja lopulta tais joskus puoli yhden jälkeen simahtaa meiän väliin ja senhän tiesi että tuon väkkyrän vieressä nukkuessa omat unet jäävät vähän levottomiksi… Onneksi kotioloissa nukkuu omassa huoneessaan ja saadaan ite nukkua rauhassa myös. :)

Perjantaina aamulla pakattiin laukut Tampereen reissua varten ja Hopealinjojen paatti lähti 11:30 Hämeenlinnan satamasta. Ei meitä montaa ihmistä sieltä lähtenyt, mutta toisesta satamasta tuli lisää porukkaa. Myöskin yksi näyttelijäsetä, jonka nimestä ei ole kyllä mitään hajua… mutta näytteli aikanaan mm. Metsoloissa. :) Risteiltiin sillä ekalla paatilla sitten Visavuoreen asti. Paatti oli sen verran isompi, että Lumi-Kukkakin sai leikkiä omassa rauhassa lattiallakin.

Visavuoressa oli tunnin pysähdys ja käytiin sillon kahvilassa hiukan täyttämässä masua. Olis siellä ollut jotain museotakin, mutta ei me sitten sellaseen innostuttu. Se toinen paatti olikin sitten vähän pienempi, mutta kodikkaampi. Kokki tuli ihan meiän pöytään kertomaan mitä hän pystyisi meille valmistamaan ruoaksi. :) Herkullinen broilersalaatti mahan täyttikin mukavasti.

Jossain vaiheessa päädyttiin sellaseen kanavaankin (sulkuun), jossa laskettiin vettä jotain metrin verran ja sitten saatiin jatkaa matkaa. :) Aika jänskä kokemus sekin kun kannelta sitä ihmeteltiin. Tuon jälkeen siirryttiin taas sisätiloihin ja löydettiin jazz-peli ja piirrustusvälineet. Alkoi piirtely ja jazzin pelaaminen. Mää voitin noppapelin! :D Ihan pakko hehkuttaa, hahaa!

Perillä Tampereella oltiin vähän ennen kahdeksaa. Sillon tietysti satoi, mutta eipä se menoa haitannut. Käveltiin Koskikeskukseen pienille eväsostoksille ja jatkettiin matkaa hotelliin. Oltiin yötä ihan siinä rautatieaseman vieressä, Scandic Tampere Cityssä. Eipä siinä kovin kauaa jaksettu hereillä olla, sen verran että syötiin ja sitten melkein alettiinkin kaivella yöpukuja esiin.

Seuraavana aamuna eli lauantaina olikin Särkänniemipäivä! Aamupäivällä jo paisteli aurinko, vaikka piti olla sateinen päivä. Hypättiin hotellin edessä bussiin, kunhan oli ekana viety isommat matkatavarat säilytykseen rautatieasemalle. Ei ollut pahan hintaista tuo bussimatkustelu, kun mää pääsin vielä ilmaiseksi lapseni ja rattaitteni kanssa! Olin ihan että häh! Kun ei meillä ”maalla” mitään tollasia bussireissuja ikinä edes tehdä ja jouduttiin sitten maksamaan vain se Villen osuus eli olikos se 2.50€. Halpaa! Toisin kuin siellä Särkänniemessä, kun ne rannekkeet (siis avaimet) maksaa aika kivasti… mutta oli se sen arvoista! Ihan sikakiva päivä!

Sadekuuro meinasi masentaa, mutta onneksi se meni sillä aikaa ohi kun käytiin delfiinejä ihastelemassa (Kukkiskin tuntui nauttivan!) ja toinen sadekuuro osui just siihen aikaan kun oltiin sisätiloissa syömässä popcornia ja juomassa cocista ja mitä nuo muut sitten joivatkin. Lumi-Kukka oli ihan huippu juuri tuolla ruokatauolla, kun tyttö nukahti rattaisiinsa keksi kädessä. Ihan totaalisen väsyneenä vielä aukoi suutaan ja koitti keksiä sinne asti saada, mutta uni vei mukanaan ennen kuin keksi löysi suuhun. Naapuripöydässäkin naureskeltiin meiän mukana. :D Olispa saanut sen videoitua! Perjantai meni päiväunitta, joten ei ihme kun lauantaina iski väkisin uni.

Tollanen +15kk lapsikin voi oikeesti nauttia huvipuistoilusta, kun pikkulasten laitteissa Kukkis sanoi vaan ”oooOooo” ja oli ihan innoissaan. Niitä vanhanaikaisia autojakin koklattiin ja tyttönen ohjasi ratista koko matkan ajan. ;) Ja Pia-akkanen ylitti ittensä ihan älyttömän monta kertaa. Pia siis pelkäsi huvipuistivekottomia. Oli ihan kauhuissaankin. Mutta kas akkasta – saatiin siitä seuraa kaikkiin laitteisiin! Ja ystäväni oli aivan innoissaan siitä miten hyvältä ne hurjimmatkin laitteet tuntuvat! :) Huippua! Ainoa mikä mua pelotti oli se uusi MotoGee (en ole pariin vuoteen ollut Särkänniemessä, niin en tiiä miten uusi se on). Se lähtö oli niin hurjan näköinen, älyttömän nopea. Ja jotenkin se ”ajoasento” tuntui pelottavalta. Onneksi uskalsin siihenkin, se oli ihan huippua! Lähtö oli kyllä sellanen IIIK, mutta sen jälkeen yhtä riemua! :) Jäi sellanen huvipuistoilukuume päälle, pitää päästä Linnanmäellekin vielä tämän kesän aikana!!

Palattiin sitten vasta Särkänniemen sulkemisaikaan taksilla rautatieasemalle ja juna lähti ysin jälkeen Hämeenlinnaan. Onneksi matka kesti vain 40 minuuttia, kun eräs pieni tyttönen alkoi olla jo aika kiukkuinen siihen aikaan niin vauhdikkaan päivän jälkeen… Ja onneksi Pia pelasti matkan hassuttelemalla Lumi-Kukan kanssa! :)

Rautatieasemalta satamaa kohti kävellessä arvailtiin sakkojen määrää… Kun jätettiin auto sinne satamaan, jossa on vain 2h:n pysäköintioikeus. Mutta ihmetys oli suuri, kun autosta ei löytynyt sakkolappua! Pointsit Hämeenlinnan kaupungille siitä! Mää sitten ainoana cocislinjalla olleena ajoin auton ja väsyneet reissaajat Pian luo. Piatari teki meille vielä pannaria, nami! Ja yö meni taas levottomasti, kun eihän pikkuneiti suostunut matkasängyssä nukkumaan, vaan meiän välissä ilmapatjalla.

Sunnuntaina sitten päiväuniaikaan ajeltiin kotia kohti. Lumi-Kukka nukkui käytännössä koko ajomatkan. Ja kun oltiin jonkun aikaa oltu mökillä, piti tyttö laittaa vielä jatkamaan päiväuniaan sänkyynsä, kun väsymys oli niin suuri. En mä siihen aikaan voinut antaa pienen nukkua tuntia pitempään ja herätin kuuden aikaan kiukkuisen tytön. Onneksi se leppyi ruoalla. :) Ja nukahti yöunille puoli kympin jälkeen.

Oli kyllä ihan mahtava pieni kesälomareissu! Kiitos Pialle ja Juhalle seurasta ja majapaikasta! :) Jännästi tuntui pitemmältäkin lomalta, vaikka vain yksi päivä oltiin töistä pois.

Kuvia en ole vielä siirtänyt koneelle ja Pian kamerassa on paljon meistä kuvia. Joten niitä tulee sitten kun tulee. Joskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.