Ystäväni takkatuli ja synttärijuhlia

Tää talo kuvittelee, että ulkona on jo kesä. Lattiat on jäätävän viileitä ja muutenkin tuntuu kylmältä (mää en tykkää itsenäisesti ajattelevasta ja toimivasta talon lämmityssysteemistä). Onneksi mulla on yksi lämpöinen ystävä;

Puupalikat (eli ne Bioklapit) lämmittävät oikein mukavasti. Takan reunalla istuessa tuppaa pehvakin palamaan – mutta ehkä se kuumuus sulattaa myös ylimääräisiä ihrakerääntymiä?! :D

Tänään juhlittiin pikkuihmisen kaksivuotissynttäriä. Kuvia otin kehnonpuoleisesti. :( Jos joku vierailija otti jotain onnistuneita otoksia, mulle saa niitä lähettää. Muistin vain ihan aluksi kameran olemassaolon, sitten se unohtui. Oli niin paljon puuhastelua koko ajan, olis pitänyt palkata joku muu ottamaan niitä kuvia…

Ennen juhlavieraiden saapumista meinasi iskeä paniikki… Vietin eilen leipomispäivän. Tein cupcaket ja niille sen kuorrutteen ja ajattelin kuorruttaa vasta tänään. Joo, kuorrute oli tehnyt jännän tempun ja muuttunut yön aikana melko jähmeäksi. Ukkeli onneksi pelasti tilanteen lorauttamalla kuorrutteen sekaan lirauksen öljyä. Öljytty kuorrute suostui pursottimista tulemaan ulos, jähmeästi mutta tulipa kuitenkin. Macaronien teko meni vähän niin ja näin. Ekan pellillisen tapaukset jäivät aika pieniksi (mutta koostumus oli hyvä), toinen onnistui hyvin, kolmas meni ihan plörinäksi. Ja yön aikana niille hyvillekin oli käynyt vähän hassusti, osalle vain, niille purnukan pohjimmaisille. Jostain hillosta oli valunut kosteutta purkin pohjalle ja voitte arvata millaista suttua se purkin pohja sitten oli… Nooh, teen niitä joku kerta uudelleen – lupasin että käytän 800 gramman mantelijauhepussukan ennen kuin se vanhenee. :) Cupcakeja jäi paljon odottamaan kuorrutettakin – ne pohjat voi syödä sellaisenaan pikkuisina muffinseina tai sitten laittaa pakastimeen ja tehdä joku kerta se kuorrute niille. Kuorrute on helppo tehdä, ne ite cupcaket on isotöisiä.

Kodistakin tekisi mieli jotain kuvia ottaa, sitten joskus kun on taas aurinkoinen päivä. On taas hetken aikaa suht siistiä, niin pitäisi käyttää tilaisuus hyväksi. Olisi niin kovin helppoa pitää koti siistinä kun joka viikko jaksaisi epäkohtiin puuttua, mutta kun ei osaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.