Ikuisesti aloittelevan neulojan tunnustuksia

Mää ostin jo viimetalveksi lankaa (hamsterin väristä, sellasta sekavaa valkoista-ruskeaa) ja pyöröpuikot. Tarkoitus oli saada omatekoinen pipo lämmittämään päätä jo viimetalveksi. En koskenutkaan lankoihin. Ostin samalla virkkauslankoja, joihin koskin ja tuskastuin kun emmä osannut tehdä niin hienoja amigureja vai mitä hittoja ne pienet söötit virkkaustekeleet on. No, jokunen viikko sitten innostuin neulomaan (tai kutomaan, jos saisin käyttää tuota väärää mutta omaan suuhun sopivampaa sanaa). Pipo #1 koki karun kohtalon, kun mokasin jo ekoilla kerroksilla sillai että purin koko asusteen alun. Pipo #2 on elänyt mukanani jonkun aikaa, mutta nyt sekin sai häätötuomion. Siinä oli tarkoitus neuloa 1 kerros oikeeta ja toinen 1 oikeeta + 1 nurjaa ja toi 1o1n aiheutti mulle turhan paljon tuskaa. Jos jokin keskeytti neulomisen tuolla 1o1n-kierroksella, en enää tiennyt kumpaa mun pitäisi seuraavaksi tehdä. Kun mun aloittava neulojan silmäni ei vielä näe sitä mitä konkarit näkee.

Tästä se taas alkaa…

Nyt mää aloitin helpon ohjeen mukaan neulomaan pipoa #3. Saas nähdä miten kauan se elää ja voin hyvin. ;) Sitä teen (en ole vielä päättänyt) 4 tai 5 kerrosta oikeeta ja sitten saman verran väärää eiku nurjaa ja taas oikeeta jne… Helppoa, jos osaan laskea kerrokset oikein. Harjoittelen ja varmuuden vuoksi pidän alkuun kirjaa tehdyistä kerroksista, etten mokaa noinkin helppoa pipoa. ;) Samalla tyylillä saisi ihanat säärystimet (Pia teki moisia viikonloppuna mökillä ja siitä tuli tosi ihkun näkistä jälkeä!). Ja sitten mää haaveilen että tekisin itelleni villasukat joku kaunis päivä. Se saattaa olla turhan uhkarohkea toive, mutta katsotaan…

2 thoughts on “Ikuisesti aloittelevan neulojan tunnustuksia

  1. Se on nimenomaan kutomista :D Neulominen kuulostaa jotenki niin teennäiseltä.

    Sukkien teko on loppujen lopuksi aika helppoa. Ite teen Novitan ohjeella, joita löytyy mm. Seitsemän veljestä -lankojen vyötteistä (joissain on, joissain ei). Ainoa hankalampi osuus oli silmukoiden noukkiminen kantapäätä varten, mutta senkin oppi. Ja mä en todellakaan ole mikään mestarikutoja. Mutta tulevalle mestarikutojalle vinkkiä, että oikea silmukka muodostaa alleen V:n, kun taas nurja tekee pallon. Kyllä se siitä lähtee :)

    1. Jee, hyvä kun oot kutomis-sanan kannattaja ;) Mää oon aina puhunut kutomisesta, mutta sitten ajattelin että pro-ihmisten korvissa se kuulostaa ihan dorkalta. :D

      Pitää siis vain uskaltaa niitä sukkiakin kokeilla tehdä. :) Netistä onneksi löytyy varmaan siihen silmukoiden noukkimiseenkin ohjeita, niin ei pitäisi olla ihan mahdotonta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.