Joulua

Mää tein lauantaina joulutorttuja ja söinkin peräti kaksi!
Mää tein lauantaina joulutorttuja ja söinkin peräti kaksi! Yleensä syön max yhden per joulu.

 

Joulusika ennen uuniin joutumista.
Joulusika ennen uuniin joutumista.

 

Meiän pieni joulupuu, jonka KukkisQ koristeli suurimmaksi osaksi. :)
Meiän pieni joulupuu, jonka KukkisQ koristeli suurimmaksi osaksi. :)

 

Jouluaterioinnin aloittelua. Me ei oltu mitenkään juhlallisia, ei ollu kynttilöitä eikä joulumusaa eikä mitään ihmeellistä. Mutta ruokaa oli paljon!
Jouluaterioinnin aloittelua. Me ei oltu mitenkään juhlallisia, ei ollu kynttilöitä eikä joulumusaa eikä mitään ihmeellistä. Mutta ruokaa oli tarpeeksi!

 

Joulutakka. No on siinä jokunen kortiste ja kynttilöitä on takan reunalla, tosin sammuneina jo isoin osa. :D Joulukuusen tähti on liian massiivinen minikuuseen ja tähti pääsikin seinälle kynttiläkippojen päälle.
Joulutakka. No on siinä jokunen kortiste ja kynttilöitä on takan reunalla, tosin sammuneina jo isoin osa. :D Joulukuusen tähti on liian massiivinen minikuuseen ja tähti pääsikin seinälle kynttiläkippojen päälle.

Siinä parit joulukuvat. Ei meillä mitään superjouluista ole, emmä kai sitten ole NIIN jouluinen ihminen, kun ei meillä ole kuuneltu joulumusaa kuin auton radiosta, koristeita ei kauheesti ole, kynttilöitä palaa vain takan reunuksella samalla meiningillä kuin aina, mutta on sentään joulupuu. Vaikka onkin pieni ja vino, niin on se silti koristeltu isommalla innolla kuin ikinä ennen. Kukkis sitä kortisteli mummun, Pian ja mun avustuksella. Mummu sattui tuomaan jouluruokia just kun kuusen koristelu oli alkamassa, niin Kukkis sitten pyysi mummusta koristeluseuraa. :)

Meiän aatto meni sillee, että joskus puoli yhden aikoihin mummu tuli käymään ja avattiin sillon mummun tuomat lahjat. Sitten pientä välipalaa ja lähdettiin mummilaan, jossa oli mun molemmat veljet naislaumoineen (kaksi vaimoa ja kaksi tytärtä). Mummilassa avattiin lisää lahjoja ja kotimatkalla käytiin viemässä hautausmaalle kynttilöitä. Olikin kaunista, niin paljon valopilkkuja pimeydessä. Kuvia en edes yrittänyt ottaa, oli niin saakelin jäätävän kylmää että ilman hanskoja sormet olis jäätyneet ja tippuneet maahan. :D Hautuumaan jälkeen alettiin laittaa joulusapuskoja lämpeemään ja tarjolle, ihana mies hoiti tuon ruokapuolen ja mää koitin vaan viihdyttää lasta (se sai avata pari lahjaa, eiku siis kolme). Ja sitten syötiin. Mulla on joku jouluruokavammakin, kun emmä jaksa niitä ruokia ikinä syödä kuin sen verran kuin mitä tahansa ruokaa söisin. Meillä ei jouluruokaa siis kerrallaan mene kilokaupalla, syödään kuin pikkuiset linnut verrattuna normaaleihin syöjiin?! No ihan sama, riittääpä ruokaa pitemmäksi aikaa. :D Ja jouluruoan jälkeen avattiin vielä viimeiset lahjat. Voi sitä riemua (mää ehkä hihkuin paketeista vielä enemmän kuin Kukkis)! Voin koittaa vaiks huomiseksi saada jotain kuvattua ja laitettua tännekin näkyviin. Jos olis virkeempi olo kuin nyt, kun tuo kinkun pirulainen valvotti meitä aika pitkään yöllä. Saatiin se joskus neljän tai viiden aikaan kai pois uunista. Nukuttiin kyllä siinä välillä kun kyttäiltiin kinkun kypsymistä, mutta ei se kunnon unta ollut kun herätyskello herätteli pariin otteeseen. Ja ipana änkesi sänkyyn puoli kolme. Oli pikkasen levoton tapaus…

Nyt tarttis kai alkaa tosissaan monkua tota lasta nukkumaan. Kello on kuitenkin jo vähän yli kymmenen, mutta ei tolla taida olla mitään nukkumaanmenohaluja…

2 thoughts on “Joulua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.