Sormet mullassa

Jee! Sain räkäisen ruhoni raahattua Vapaa Valintaan kera lapsen ja ostettiin viisi pussia kukkien siemeniä ja toiset viisi pussia syötävien juttujen siemeniä. Noi maksoivat yhteensä kokonaiset neljä euroa – ei paha hinta lainkaan! :) Ja olinpa niin edistyksellinen, että iskin siemeniä jo multaan asti! Ohhoh! Laitettiin myös Kukkiksen kanssa vihdoin ruohoa ja ohraa kasvamaan. Nopeestihan ne itää, niin ehtii sitä kasvua tässä pääsiäisen aikana seurata. Ostin noi ruohojen siemenet jo joskus viime viikolla, mutta olin unohtanut ne pöydälleni muiden romujen alle.

Laitoin viljelykset varmuuden vuoksi kaikkein korkeimman tason päälle, jotta koirat tai lapsi ei tee tuhojaan... Poju joskus kauan sitten tuhosi mun viljelyksiä syömällä niitä.
Laitoin viljelykset varmuuden vuoksi kaikkein korkeimman tason päälle, jotta koirat tai lapsi ei tee tuhojaan… Poju joskus kauan sitten tuhosi mun viljelyksiä syömällä niitä.

Kirjasin noihin pikkulusikoihin numerot ja samat numerot laitoin myös siemenpusseihin. Tiedän sitten mitä mullasta mahdollisesti alkaa pilkistää esiin. Jostain tuon lusikkaidean joskus bongasin ja se tuli nyt mieleen kun mietin miten nuo merkkaisin. Kirjaanpa tähän vielä ylös numerot ja kasvit, ihan varmuuden vuoksi ja jotakuta ehkä kiinnostaa mitä mää noihin multiin tungin. :)

 1. lehtisalaatti ’red salad bowl” (punasävyinen lajike)
 2. persilja ’bravour’
 3. avomaakurkku ’rhensk druv’
 4. sokeriherne ’de grace’
 5. sokerimaissi ’golden bantam’
 6. kirsikkatomaatti ’ gardener’s delight’
 7. kuukausimansikka ’rügen’
 8. isoauringonkukka ’evening sun’
 9. köynnöskranssi, sekoitus
 10. siperianunikko, sekoitus
 11. idänunikko
 12. tuoksuherne, sekoitus (tää meni vasta likoamaan, huomenna multaan)

Semmosia yritelmiä tällä kertaa. Saas nähdä miten hyvin siemenet itävät ja pysyykö taimet hengissä kesään asti. ;) Kuukausimansikkaa olisi kiva saada ulos asti kasvamaan, se on maultaan metsämansikkamainen – nam! Kurkkua en ole tainnut ennen koklata kasvattaa, enkä unikoita. Unikot on yksiä lempparikukistani, siispä on kiva koklata niitten kasvatusta. Ei siitä varmaan mitään tule, mutta yritän. :)

Vielä olisi ite kerättyjä siemeniä odottamassa multiin menoa, jospa niitäkin tänään vielä laittaisin, tai pääsiäisen aikana edes. Sitruunaviljelmä voi hyvin, se kasvu nyt vaan on jämähtänyt. Kai ne lehtiä kasvattelevat, mutta tuntuu että hyvin hitaasti tässä vaiheessa edistystä tapahtuu.

2 thoughts on “Sormet mullassa

 1. Kyllä munkin sit täytyy mennä siemeniä ostamaan, meinasin tänä vuonna jättää väliin kun viime vuonna ei oikeen kasvatukset onnistunut, mut näyttää niin kivalta toi. Toi lusikkajuttu onkin hyvä idea, viime vuonna mä vaan veikkailin mitä missäkin mahtaa olla =)

  Meillä kasvaa tota unikkoa ihan kauheesti pihalla ja leviää pitkin nurmikkoa pikkuhiljaa.

  1. Joo ehdottomasti siemeniä ostamaan! :) Ei ne joka vuosi onnistu, mutta joskus voi olla hyvä vuosi eikä sitä kantsi missata! On niin kivaa kun niitä pieniä vihreitä alkaa pilkottaa mullasta esiin!

   Nyt iski unikkokateus! :D Pitää hiipiä yön pimeinä tunteina sitten unikkoaikaan teiän pihalle :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.