Uutta kattoa pään päälle

Oon ollut tässä nyt viikon ajan ihan hirvittävän (varovaisen) innoissani eräästä talosta, jota me käytiin katsomassa viime viikon tiistaina. Muuttoasia on pyörinyt mielessä pidemmän aikaa, mutta olen tosi tosi hidas sopeutumaan niin isoihin muutoksiin edes ajatuksen tasolla, etten ole osannut suhtautua siihen kauhean innokkaasti. Mutta en myöskään ole stressannut sitä asiaa, kun tiedän että kaikki aina järjestyy parhain päin sitten kun oikea hetki tulee. Ja niin kävi nyt taas. Nyt viimeistään pitää uskoa, että tää mun elämänasenteeni on se mitä kannattaa noudattaa. Olla murehtimatta ja uskoa että kaikki menee niin kuin kuuluukin. :)

Missään vaiheessa en ole halunnut muuttaa kauas omista vanhemmistani ja anopista ja veljistäni ja yleensäkin tutuista ympäristöistä. Muutto ihan jonnekin uuteen paikkaan olisi turhan iso muutos mun sietokyvylleni. ;) Ukkeli bongaili muutamia varteenotettavia talovaihtoehtoja ja tuo yksi talo pääsi meiän molempien top 3-listan kärkisijalle. Kun käytiin viikko sitten taloa katsomassa välittäjän kanssa, kiljuin mielessäni sen näytön aikana riemusta – se tuntui kotoisalta talolta, pystyin näkemään meiät asumaan sinne! Kun näytön lopuksi ukkelikin sanoi, että ei tätä asiaa varmaan tarvi miettiä, olin ihan innoissani! :) En voi ymmärtää miten niin suloinen talo oli yksinään odottanut tyhjänä ilmeisesti alkuvuodesta asti, mutta niin se vain oli meitä selvästi odotellut… Huippua!

Näyttöpäivän jälkeen alkoi sitten ihan kauhea innostus ja samalla piti kuitenkin hiukan jarrutella, kunnes kaikki olisi varmasti varmaa ja paperit allekirjoitettu. Eilen sitten tuli puhelu, että koska me haluttais muuttaa. IIK! Nyt on paperit allekirjoitettu ja uusi koti odottaa vaan asukkaita! Jouluksi kyllä sinne haluan, vaikka mikä olisi. Ensiviikolla saadaan kuskattua sinne isompia huonekaluja ja tän viikon aikana pitää kyllä sinne alkaa jo viedä kamoja. Onneksi muuttomatka on vain 2.5 kilometriä, niin tuota väliä voi ajella vaikka monta kertaa päivässä, jos oikein intoa löytyy.

Kuvia en vielä ole saanut otettua ite sieltä, koska tänään siellä oli ihan kauhean hämärää kun käytiin mittailemassa paikkoja. Koitan piirtää pohjapiirrustuksen, niin voi vähän mittailla mitä huonekaluja sinne sopii minnekin. Tilaa on on noin 100 neliötä, kerroksia kaksi. Alakerralla keittiö ja kaksi ”olohuonetta” (toisessa takka, jes!) ja yläkerrassa kaksi makuuhuonetta. Pari vaatehuonetta, komeroita ja suht iso entinen pannuhuone, jonne saa pyykkikoneen+kuivausrummun ja arkkupakastimen ja ties mitä. Olen ennen vastustanut kaksikerroksisia taloja (en ole ikinä sellasessa asunutkaan), kun jotenkin vaan on kiva kun kaikki on samassa kerroksessa, mutta tollee on just hyvä, kun ne makuuhuoneet on ylhäällä ja muut jutut alhaalla. Mutta tässä välittäjän ottamia kuvia:

talo1
Tällainen talovanhus hän on, tykkään! Ikkunat on tosi nätit ja tuo kivijalka!
talo2
Eteinen vessan ovelta päin kuvattuna. Takkaolkkariin mennään tuolta avoimesta ovesta ja rappuset johtavat yläkertaan.
talo3
Takkaolkkari, tuonne oikealle aukeaa se toinen olohuone. Ja tuosta takan oviaukosta näkyy toinen ulko-ovi. Niitä on siis kaksi samalla seinällä.
talo4
Tämä on tuosta samasta takallisesta oleiluhuoneesta. Toisesta (joka on keittiön ja takkolkkarin välissä) ei ollutkaan yhtään kuvaa näissä otoksissa. Työpöytäni haluan jonkun ikkunan eteen, jotta saan luonnonvaloa pöydälleni!
talo5
Keittiössä on ikkuna tätä tiskipöytää vastakkaisella seinällä ja jääkaappipakastin + komeroita yhdellä seinällä. Tänne mahtunee pienen perheen ruokapöytä just hyvin.
talo6
Tässä näkymä keittiön ikkunasta.
talo7
Tämä tulee olemaan meiän makuuhuone, tämä on pikkuisen isompi kuin vastaava lapsen huone. Matalilla reunoilla on huonekorkeutta puolitoista metriä, tuossa keskellä mahtuu vallan hyvin seisomaan pitkäkin ihminen onneksi. :)
talo8
Tässä näkyy talo vielä rinnepihalta katsottuna. Tuo tuplaovi näkyy siitä takkahuoneesta. Ja pienemmästä ovesta mennään periaatteessa suoraan keittiöön, toki parit askeleet pitää ottaa eteisessä ennen keittiötä. Mutta nyt ite vihdoin hahmotan miten ne huoneet menee. :) Vasemman puoleinen pikkuikkuna on siis lienee vessan ikkuna (siitä ei kyllä näe sisään, hehee).

Mutta sellainen talo. Se on kiva! Otan huomenna itekin kuvia, niin voin fiilistellä lisää. :) Ja arkistoin muuttotouhuja tänne blogiin, kun en muista yhtään mitään aikaisemmista muutoistani. Vähän yli 10 vuotta jo viime kerrasta, niin ei kai tarttekaan muistaa, mutta tämän haluan muistaa! :)

8 thoughts on “Uutta kattoa pään päälle

  1. Ollaan! :) Ihmettelen vain miksi tämä ei ole kellekään muulle kelvannut, muta hyvä vaan kun se on meitä odotellut!

 1. Voi pehva kyllä suorastaan miten ihana löytö!
  Tommonen pieni-suuri talo ihanalla alueella ja just sen verran tilaa kun tarviikin.
  Keittiön työtaso näyttää ainakin ton kuvan mukaan samalta kun meidänkin. Ja rappusten (joiden nokkelasti kerroit johtavan yläkertaan.. haha) matto näyttää äkkiseltään samalta kuin meidänkin kahdessa rappusessa on. :D Eli ollaan ihan samiksii! <3
  Onnea ihan valtavasti teille tästä, muruset!

  1. No niinpä, voi pehva! :D Vähänkö kivaa jos ollaan työtaso ja rappussamiksia! :D Mulla saattaa tulla näihin intoilupostauksiin jänniä faktoja, kuten että rappuset johtavat yläkertaan :D Hihii!

 2. Ompas kiva talo tuo teidän uusi kotinne. :) Kiva sisältä kuin ulkoakin päin.
  Jään seurailemaan millainen siitä tulee, kun se on sisustettu teidänlaiseksi.

  Mulla on nykyään taas blogi.. Jos kiinnostaa tulla seuraamaan elämäntapa projektiani yhdistettynä Lifestyleen, niin se löytyy täältä: http://maajanprojekti.blogspot.fi/

  1. Kiitos! :) Eilen illalla piirsin pohjapiirustusta ja aseteltiin sinne sitten huonekaluja, kivaa askartelua :)

   Kiitos blogisi osoitteesta, laitan sen ehdottomasti seurantaan! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.