Helmikuun kuulumisia

Hei vaan! Olenpas ollut huono blogin kirjoittaja taas vaihteeksi. Mutta elossa olemme, vaikka hyvin tautisia olimmekin tuossa muutama viikko sitten. Meille iski influenssa ekaa kertaa elämässä (tai no ainoastaan miehelle todistetusti, mutta ihan samat oireet meillä oli enkä ole ikinä ollut niin kipeä perusflunssassa). Ja miehen versio poiki hyvin nopeasti keuhkokuumeen, mutta onneksi oli tarjolla kotisairaanhoitoa (antibioottia suoneen kolmesti vuorokaudessa kotona) ettei tullut sairaalareissua. Neljä yötä sairaalassa olisi muuten joutunut viettämään. Vaikka olikin ärsyttävää  valvoa sairaanhoitajien visiittien takia niin kipeänä sinne yhteen-kahteen joka yö ja herätä taas ennen kasia, niin se oli niin paljon miellyttävämpi vaihtoehto koko perheen kannalta kuin mitä sairaalareissu olisi ollut. Mulle tuli itelleni vain poskiontelotulehdus jälkitaudiksi. Oireilu alkoi hammassäryillä ja sitten kun alkoi poskionteloissakin tuntua kipua, menin lääkäriin ja sain antibioottikuurin, joka vei sen hammassäryn ja ontelokivun kyllä jo vuorokaudessa pois. Niin ja tulihan meille molemmille myös elämämme ekat silmätulehdukset! Uujee! Eka miehelle ja sitten parin päivän päästä mullekin. Että oltiin me viehättävää juttuseuraa niille hoitajille, silmät punaisina ja puheääni oli lähinnä raakkumista kera ihastuttavien yskäkohtausten. :D Nyt itelläni on onneksi enää jäljellä vain satunnaista pientä yskää ja sekin on vähenemään päin, ja miehen yskä on jo kokonaan pois. Lapsi pääsi onneksi tosi vähällä tästä taudista. Oli yhden illan kovassa kuumeessa ja sen lisäksi oli yskää, mutta onneksi ei tullut mitään pahempaa tautia.

Muuttopuuhat jännästi keskeytyi taudin ja toipumisen ajaksi, mutta heti kun parannuttiin, asennettiin ekana kylpyamme. Ja sitten tuotiin tänne pesukone+kuivausrumpu ja (iiiiik!!) se mun askartelutarvikehyllyni ja muuta mitä ollaan odoteltu. :) Pesukoneen tuominen oli kyllä ihan mahtavaa luksusta – oli meinaan melko ärsyttävää kipeänä varsinkin raahata likapyykkiä vanhaan kotiin ja sitten parin tunnin päästä mennä iskeen ne pyykit kuivausrumpuun. Onneksi se on ohi ja nyt meillä on ex-pannuhuoneessa eli nykyisessä kodinhoitohuoneessa se pesukone ja kuivausrumpu ja pieni arkkupakastinkin. :) Ei osaa ihminen arvostaa pesukonetta ennen kuin sen käytöstä tehdään hankalaa! Niin ja voi että miten ankeaa oli käydä yksin kaupassa ja kirjastossa ja muualla, kun yleensä me mennään aina yhdessä kauppareissulle. Eka yhteinen kauppareissu tuntui ihan luksukselta sen tauteilun jälkeen! :) Ja onneksi sillon kaikkein kipeimpinä aikoina saatiin vanhemmiltani ja anopiltani apua kauppa-asioihin, apteekkiin ja lääkärissä kuskaamiseen. Kiitos, olette ihania ihmisiä! Ja erityiskiitos iskälle kaikesta muutto- ja asennusavusta! :)

Jottei aivan kuvattomaksi jää tämä tarinointi, tässä on se ihana kylpyamme. :)
Jottei aivan kuvattomaksi jää tämä tarinointi, tässä on se ihana kylpyamme. :)

Nyt ollaan saatu tänne kotiin jo enemmän eläimiäkin, siis niitä jotka omillaankin hyvin pärjäilevät. Tuotiin tänne kummitussirkat (ne munista kuoriutuneet ovat ihan tosi hyvin kasvaneet ja uusiakin vauvoja näkyy) ja kilpikonna. Seuraavaksi on vuorossa liskot ja sammakot ja niiden jälkeen sitten kalat. Sitten onkin koko eläinperhe taas koossa. :) Hyvin ne kaikki tänne mahtuvat, kun ollaan keksitty niille uusia asumuksia. Esimerkiksi liskot ja sammakot muuttavat meiän richardsoninmaaoraville alunperin hommattuun terraarioon. Akvaariokalat sirotellaan useampaan pieneen akvaarioon. Onneksi meillä on iso akvaariovalikoima! :D Isommat myydään tai osa onkin jo myyty ja pienemmät tulee sitten uuteen käyttöön.

Meiän muuttoautosta (hommattiin suorastaan naurettavan halpa romuläjä, jossa on peräkoukku) meni kytkin lopullisesti pa**aksi (tai no kyllä se auto vielä liikkuu, mutta ei uskalla kyllä peräkärryä vetää jos matka jääkin kesken) ja nyt odotellaan uutta kytkintä. Tilattiin uusi kytkin siihen, mutta tattadaa – tänään tuli aamulla tieto että se on loppunut varastosta. Kiva! No tilattiin samasta paikasta parikymppiä kalliimpi kytkinpaketti, saas nähdä saadaanko se. Onpahan sitten parempi myydä se muuttoauto pois kun on tuliterä kytkin siinä. :) Ei meillä enää niin paljoo isoja peräkärryllä kuskattavia juttuja siellä ole, ettei sen puoleen haittaa pieni peräkärrynvetotauko. Laatikoilla voidaan tuoda tavaraa ja ollaan tuotukin joka päivä. Tosi ihastuttavaa, kun aina kun saa muutaman laatikon tyhjennettyä, tilalle tulee sitä mukaa uusia laatikoita. Mutta sitä tää elämä nyt on. Vielä ei ole mennyt hermot noihin laatikoihin, mutta ehkä sekin aika vielä tulee. ;)

Jep, ehkä palaamme asiaan taas lähiaikoina. Ainakin maaliskuun alussa on tiedossa ihana ihana Sunrise Avenuen konsertti, niin siitä sitten viimeistään tarinoidaan. Mutta jospa jopa jo aiemmin. Näkemiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.