Kuvia heinäkuiselta pihalta

Tänään on ollut oikein markkinahumua täällä meiän pikkukylässä 150 vuotiaan kunnan kunniaksi ja sitten täällä meiän nurkilla on ollut viikinkiaikaista menoa. Kun käveltiin viinkinkitapahtumasta kotiin päin, päätin että nyt kyllä otan kuvia ja laitan niitä blogiin, ennen kuin tulee syksy ja kaikki kasvit heittää henkensä. Joten tulossa parit kuvat! :)

IMG_0435
Löydettiin leppäkerttuapaja. Näin yksi yö unta, että kirvat oli vallanneet jonkun meiän kasvin ja harmittelin siinä unessa kun missään ei ollut leppäkerttuja. Nyt tiedän missä niitä on, jos tulee tarve. :D
IMG_0436
Kaunis kotitie.
IMG_0437
En sitten tajunnut ottaa kuvaa kun tuo ruusupuska oli kukassa, mutta hienosti se kukki punaisin kukin ja tuoksu oli melko huumaava.
IMG_0439
Lapsi ja koira kivellä.
IMG_0440
Ylivalottunut lapsi :D Mutta olkoon.
IMG_0441
Etualalla ruukuissa synttärilahjaksi saamani ruusut ja seinän vieressä kasvaa siemenestä kasvatettuja köynnöksiä, joihin ehkä tulee vielä kukkiakin ennen talvea. :)
IMG_0442
Maljaköynnöksen olen saanut/hankkinut jo kolmena kesänä, tää on kiva köynnöskukka! Jospa saisin tämän pidettyä talven yli sisällä hengissä. Viime talvenakin se melkein onnistui, vaikka kukka hengaili pitkän aikaa ilman hoitoa vanhassa kodissa.
IMG_0445
Nyt on kuunliljojen kukkien aika kukkia. Se on hauskaa tässä pihassa, kun aina kun joku kukka lakkaa kukkimasta, joku toinen aloittaa. :) Sinivuokoista se alkoi ja väliin on mahtunut kieloa, lemmikkiä, varjoliljaa, unikkoa, päivänkakkaraa ja ties mitä kaikkea.
IMG_0446
Amaryllikset todellakin viihtyvät hyvin ulkokasveinakin, kuten kuvasta näkyy!
IMG_0448
Mehikasvityyppi kukkii.
IMG_0449
Talon kulmalle laitettu sitruunapuu on alkanut tehdä nyt uutta kasvua ja kukan nuppujakin on ilmestynyt. Muistaisi vain lannoittaa tätä sitruslannoitteella, niin kasvaisi vielä paremmin…
IMG_0450
Iskin viikko sitten jotain siemeniä taas multaan ja rucola lähti heti kasvamaan. Muut siemenet (kahta eri lehtisalaattia ja jotain yrttejä) odottelee vielä itämisinnostusta.
IMG_0452
Kurkut ovat kukkineet jo monta viikkoa, mutta ei vain näy mitään merkkiäkään kurkkujen aluista. Ja tomaatit ei vielä edes kuki, että hiljaista on sadon suhteen tänä kesänä. :D Pitää ensikesäksi tehdä pieni kasvihuonesysteemi, jospa sitten saisi taas jotain satoakin.
IMG_0454
Tästä käydään napsimassa salaatteihin matskua, nää on kaikki ruokakaupan salaatteja/yrttejä jotka on isketty vaan multaan. Lähes kaikki on alkaneet kasvaakin.
IMG_0460
Banaani koitti vissiin lähteä lentoon kun valokuvasin sitä, lehdet räpyttelivät tuulessa siihen malliin. Ruukku näyttää minikokoiselta tästä kuvakulmasta, oikeasta se on aika iso. :)
IMG_0461
Perunamaa rehottaa. Vielä en olla katottu olisko perunasatoa, mutta kai jossain vaiheessa pitää tehdä koenosto yhdelle varrelle.
IMG_0462
Lammessa uiskentelee yhä sammakon nutipäitäkin. Vesi pysyy tosi kirkkaana, kun allas on aika varjoisassa paikassa. Vähän kuitenkin aurinko paistaa ja aurinkoenergialla vesi vähän pääsee kiertämään.
IMG_0463
Tuotiin talvipuutarhasta kaksi isoa tosi tosi huonossa kunnossa ollutta bambua uuteen kotiin joskus keväällä. Leikattiin niistä kaikki lehdet pois kun ne oli hirveässä kunnossa. Nyt on molemmat bambut alkaneet kasvattaa uusia lehtiä, hienosti siis jäivät henkiin toivottoman näköiset tapaukset! :)
IMG_0466
Hohhoijaa, olihan tässä jo tarpeeksi näitä kuvia! Tää siili on ihana! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.